Assignment review – Mortgage fraud

https://www.svtplay.se/video/8p5Awn1/uppdrag-granskning/bolanefusket?info=visa

Posted by Gloomy_Leopard3928

4 Comments

  1. ComplexApplication11 on

    Systemet är som gjort för gängkriminella med större delen kontant och oskattad inkomst! Det som förvånar är att han hade en kontakt på banken och varför de inte avslöjade den personen, eftersom banken är ju i slutändan ansvariga för att ha lånat ut pengar de inte ska ha. De borde ju kolla på historisk inkomst eller mer än senaste tre månader iallafall! Kanske ställa en kontrollfråga, vad jobbar personen med om den ska ha 4-5 mille, men får man gängpengar så blundar bankerna som vanligt och ingen får stå till svars. 

  2. Infamous_Tomato_8705 on

    Jag när jag varje gång jag vill amortera: “Vart kommer pengarna ifrån?” “.. mitt lönekonto?” “Jaha. Men hur vet vi det?” “.. Ni kan se insättningarna? Ni har nog även sedan tidigare anställningsbeviset när jag sökte om bolånet” “Jaha. Hm. OKEJ DÅ du FÅR väl lov att amortera med dina skattade pengar. Vänta bara medans jag ska kalla på kollegan så vi kan dubbelkolla att allt stämmer” “Okej.” “Vi hittade en insättning på 20k. Vem kom den från” “Min mormor…” “Aha, och hur vet vi det? Har du ett gåvobrev?” “Nä, men jag har amorterat här tidigare samma summa regelbundet och långt före den insättningen och i relation till vad jag betalar in nu utgör en bråkdel” “Aha, nä vi får ringa kontoret. Hm. De säger låt gå DEN HÄR GÅNGEN men nästa gång får du fixa fram gåvobrev! Vi kan ju inte veta om du är kriminell”.

    Samtidigt bankerna: Pengatvätt? Samverkan med gängkriminella? Jajamen!

  3. Infamous_Tomato_8705 on

    Kan även tillägga att Samir är otroligt vass och bra genom detta, en skön kontrast att ha för att kupera fördomarna som bara växer när man ser status- och pengakåta svin som Farhoumand.