Do the Danes sit and wash food??

https://i.redd.it/qrl2t3cmx4vd1.jpeg

Posted by asemisemi

20 Comments

  1. Joel_Is_Online on

    Maten som äts av danskarna anses som slöseri. Därför är siffran sÃ¥ hög. Den hade gjort mer nytta i soptunnan än som näring till danska “människor”

  2. Det har nog att göra med deras förlamade muskler i munnen, så merparten ramlar ut när de försöker äta. Stackarna känner ju inte heller att de har mat kvar när de sedan försöker prata.

  3. Det är all potatis de stoppar in i munnen så fort de ska prata.

    Du trodde väl inte de _åt_ den?

  4. ICA_Basic_Vodka on

    Asså förlåt men vad fan gör dom? Blir dom för fulla på Gammeldansk där till smörrebröet och missar att äta upp eller vadan detta? Nån Dansk här som vill kommentera (och out:a sig 😂)?

  5. Verkligen överraskande statistik.

    Jag kan bara gissa att man beräknar/redovisar på helt olika sätt. Och det är de skillnaderna vi ser. Tror inte denna statistik har mycket med verkligheten att göra.

  6. Crucial_Contributor on

    Lite relaterat: har ibland gått och undrat över hur man definierar vad som är matsvinn och vad som är skräp. Ta potatisskal som exempel. Man kan ju äta det men en del väljer att skala dem och kasta det. Räknas det som svinn?

    Det blir ju en lite suddig gränsdragning mellan vad man tekniskt sett kan äta och vad man brukar äta. Bladen på broccoli och blomkål är ju ätliga tex.

  7. Livsmedelsverket säger 33kg i hushållen och ovanstående säger 117kg, d.v.s det mesta av svinnet är utanför hushållen. Danmark har ju en stor matindustri så det kan ju vara mycket svinn där, svinn som egentligen borde belasta de som importerar maten.

  8. Noll information om hur datan tagits fram eller ens en källa.
    Det här betyder exakt ingenting.

  9. Antagligen för att de nödslaktar och komposterar åtta miljarder grisar i månaden eftersom deras ruttna djurhållning gör att 99% får gris-aids.

  10. PeopleCallMeSimon on

    Danmark producerar väl mycket mat per kapita så då är det inte jättekonstigt att dom slösar mer av det.