A woman found undelivered letters in the trash in Čakovec. Mail: The postman threw them away

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zena-u-smecu-u-cakovcu-nasla-nedostavljena-pisma-posta-postar-ih-je-bacio/2607373.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

Posted by ficalino

6 Comments

  1. Nije prvi put. Zamisli da je netko ostao bez sidskog poziva ili medicinskog dokumenta jer je postar odlucio da mu se neda dostavljati postu.

  2. Nisu postari krivi, kriva je uprava.
    Radio u posti ( na salteru ) u gradu koji je u zadnjih 10 godina skoro udvostrucio broj stanovnika. U meduvremenu, broj postara se smanjio, broj otvorenih saltera se smanjio, a broj adresa se pobecao dvaput.
    Posta vise nije posta. Prije su se nosila pisma i racuni, sad se uz to nose paketi, prodaje se osiguranje, otvaraju se bankovni racuni, salteri prodaju milijun gluposti, pa cak ima i ureda gdje se kava radi.

    Posta se nazalost pretvorila u wannabe Amazon, a nemamo ni ljude, ni skladista, a ni vozila za sve to.

    Nemojte kriviti postare koji rade za bijedne pare, sve zivo kasni, nama su znali iz sortirnice stizati racuni koji su trebali doci mjesec dana ranije, a onda svaki ured to treba opet sortirati i nositi.

    Ne kasni ti racun je ga je postar bacio. Racun kasni jer je prvo poslan u sortirnicu ( npr. Velika Gorica pa Rijeka itd.), da bi u postanski ured racun za, recimo, Rujan, stigao tek krajem istog ili pocetkom sljedeceg mjeseca.

    Zasto se to desava? Jednostavno. Uprava je od poste napravila postu/banku/osiguranje/trafiku/kafic, a broj zaposlenih pada iz dana u dan jer, opet, za tu bijedu od para nitko nece raditi, a oni koji ostanu, njima puca ona stvar.

  3. Naravno da je kriva Uprava. Očito gore vrte palčeve, igraju pasijans i smišljaju kako smanjiti plaću poštaru. Čekam dan kada ću moći naručiti ćevape u pošti.

  4. Significant_Owl2131 on

    Smanjite poštarima plaću i smanjite broj poštara vjerojatno će usluga biti bolja, a nove zapošljavajte Nepalce..