Successful operation with internal immigration control in Stockholm

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/stockholm/2024/oktober/lyckad-insats-med-inre-utlanningskontroll-i-stockholm/

Posted by Peter-Pair

5 Comments

  1. >Under tre dagar i september gjorde gränspolisen en särskild insats, vid namn Erland 4.0, för att kontrollera utländska medborgares rätt att vistas i Sverige. Insatsen ledde bland annat till att 31 personer togs till Migrationsverkets förvar.

    >

    >Ett av tillslagen var i en villa i en Stockholmsförort. Grannarna hade hört av sig till polisen med misstankar om ett hus i området. Sedan huset köpts av ett företag hade det börjat röra sig ett stort antal personer i och ikring huset. Gardinerna var ständigt fördragna för fönstren. Underhållet på huset var eftersatt. Vid en kontroll visade det sig att 39 personer var folkbokförda på adressen.

  2. AltruisticGrowth5381 on

    Väntar spänt på att vänstern börjar anklaga polisen för rasism nu, efter att man uttryckligen sagt att det är så här man ska göra istället för att myndigheter ska rapportera in misstänkt illegal invandring.

  3. Bra gjort men för lite. Görs det inte mer ser jag det bara som lite spel för galleriet

  4. “Första veckan i oktober avgick ett chartrat flygplan frÃ¥n Sverige med destination Kirgizistan och Uzbekistan. Ombord pÃ¥ planet fanns 51 personer med verkställighetsbeslut.”

    För något år sedan tog Sverige emot 85 % av alla asylansökningar från Uzbekistan i EU. I år har ca 97 % av alla Uzbeker fått avslag på sin asylansökan i Sverige: [https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html](https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html)