According to the announcement of the Office, it was established at the end of the investigation: “an overview of Transparency’s financing, activities and network of connections confirms that the investigated organization is part of a global lobbying network that has been operating for more than thirty years, and carries out its political pressure activities along the lines of the interests of the great powers behind the network”.

https://444.hu/2024/10/14/a-szuverenitasvedelmi-hivatal-alaposan-megvizsgalta-a-dolgokat-es-arra-jutott-hogy-a-transparency-karos-stigmatizal-es-dezinformal

Posted by HelonMead

30 Comments

  1. Alert_Respect_1433 on

    Átláthatóság, ne lehessen lopni = nagyhatalmi lobbiérdek…

    Annyira önleleplezőek ezek a szövegek, a magyar társadalom meg kajálja. 🙁

  2. ![gif](giphy|52rqjQJG1LCZa|downsized)

    lánczi kutya amickor 444-es nem e körözik e kamerát lát. e.

  3. Pont ugyanezt gondolom a Szuverenitásvédelmi hivatalról: káros, stigmatizál és dezinformál.

  4. Minimum-Ad6122 on

    Tehát a Transparency hasznos a magyar társadalom számára, így természetesen a Fidesz által üldözendő. Kösz ÁVH, iránytű lettetek az életemben…

  5. Fun-Capital-300 on

    “az amerikai gazdasági és politikai érdekek érvényesítésének fegyverei”

    Legalább kinyögték ezek is, hogy hova szeretnének tartozni.

  6. Végülis az ő szempontjukból tényleg dezimformálnak, hisz nem hazudják azt, amit szerintük kellene…

  7. EmergencyComplaint75 on

    >A hivatal szerint a Transparency mögött meghúzódó nemzetközi hálózat által tematizált átláthatóság és korrupcióellenesség fogalmai nem a közélet tisztaságát, a piaci résztvevők közötti kiegyenlített versenyt szolgálják, hanem az amerikai gazdasági és politikai érdekek érvényesítésének fegyverei.

    Ez a kedvenc részem.

    Az átláthatóság rossz! Értem? Ha kiderül miből épül Hatvanpuszta, az az amerikai gazdasági és politikai érdekek érvényesítésének fegyverei! A nyugat… itt liheg a nyakadba… a gyarló, materialista életszínvonálnal! De mi nem hagyjuk!

    Ha véletlenül lenne kis hazánknak bármi külpolitikai jelentősége akkor ilyesmikből botrányok lennének.

  8. Egy bizonyos értelemben értem és lehetne is alapja az új ÁVH-nak: ellenőrizzük a külföldi befolyást. Mi van az origóval, megafonnal, kormánypárti médiákkal? Egyáltalán egy ilyen szerv miért az állam része, aki ellen nem tud/akar vizsgálódni (Orbán Balázs kijelentése, Vitya oroszbarátsága), miért pont két olyan létesítménnyel szemben kezdi tevékenységeit, amelyek fő célja a kormány korrupciójának felfedése vagy éppen az egyik városi civilszervezet ellen akik a kormány érdekeinek ellent mondva akadályozzák az újabb akksigyárat.

  9. *komcsi aláfestő zene közben* “Jó látni, hogy elvtársaink legnagyobb elégedettségére újra nagy elánnal működik az ÁVH! Csakis előre a putyini úton, éljen a párt!”

  10. De jó újra a szocializmusban élni, reméltem hogy a haldokló kelet ópiuma volt, de köszönjük az oroszbérenc pártfőtitkárnak,azaz o1g-nek, hogy a múltat amit senki sem akart újra megtapasztalnj elhozta az országba!

  11. Mondjuk ebben igazuk van, tényleg egy hatalmas globális lobbiszervezet a a Transparency, de ha abbahagynák a lopást akkor nem lehetne mibe belekötni.

  12. ![gif](giphy|1bLfTdPis6fpC|downsized)

    *a vizsgált szervezet egy több mint harminc éve működő globális lobbihálózat részeként, a hálózat mögött meghúzódó nagyhatalmi érdekek mentén fejti ki politikai nyomásgyakorló tevékenységét*

    komolyan mondom ég a pofámról a bőr hogy egy olyan országban élek ahol állami szervezetek konteós szarokat locsognak

  13. Tulajdonképpen, nagyon sok a hivatalnak adott pénzért, ki adtak egy közleményt. Ami arról szól, hogy egy szervezet, ami nekik nem kedvező következtetésre jut folyamatosan, veszélyes az államra és az országra. Mit fognak tenni? Mert ez önmagában semmire sem jó, csak újabb propaganda, hogy mindenki rossz aki azt meri állitani, hogy itt bizony korrupció van. Na most, mivel ez a hivatal érdemben semmit nem tett még, logikusan belegondolva. Az jön le, hogy rengeteg pénz megy el MEGINT, az abszólút semmire. És ennek politikai hovatartozástól függetlenül, korrupció szaga van. Arról nem is beszélve, hogy az elég érdekes, hogy egy semmiből csak úgy “összedobott” hivatal. 3 HÓNAP alatt lefolytat, egy nemzetközi, a világ nagyon sok pontján aktívan jelenlévő szervezet ellen, egy vizsgálatot. Most vagy az összes mensa tag nálluk dolgozik, és 500IQ-s sakkjátékosok vannak ott. Vagy csak, nem is tudom, a kormánynak tetsző, propaganda alapú következtetésre jutottak, értsd. ez volt az egész célja. Szánalmas, Lánczi egy havi fizetéséből egy ISKOLÁT, ahova hátrányos helyzetű gyerekek is JÁRTAK VOLNA, segíteni lehetett volna. DE NEM. Mert volt AVO-soknak helyt adó hivatal kell, hogy propagandát toljunk, mert Rogán nem költött el erre, majdnem 60 MILLIÁRD forintot, csak tavaly. Rosszul vagyok.