Reformed theologian István Zalatnay: “40,000 fewer people allocated one percent of their taxes to the Reformed and 60,000 fewer to the Catholic Church than a year before.”

https://24.hu/belfold/2024/10/11/kegyelmi-ugy-reformatus-egyhaz-balog-zoltan-zalatnay-istvan-teologus/amp/

Posted by p0w3rm0r3

40 Comments

  1. It looks like OP posted an AMP link. These should load faster, but AMP is controversial because of [concerns over privacy and the Open Web](https://www.reddit.com/r/AmputatorBot/comments/ehrq3z/why_did_i_build_amputatorbot).

    Maybe check out **the canonical page** instead: **[https://24.hu/belfold/2024/10/11/kegyelmi-ugy-reformatus-egyhaz-balog-zoltan-zalatnay-istvan-teologus/](https://24.hu/belfold/2024/10/11/kegyelmi-ugy-reformatus-egyhaz-balog-zoltan-zalatnay-istvan-teologus/)**

    *****

    ^(I’m a bot | )[^(Why & About)](https://www.reddit.com/r/AmputatorBot/comments/ehrq3z/why_did_i_build_amputatorbot)^( | )[^(Summon: u/AmputatorBot)](https://www.reddit.com/r/AmputatorBot/comments/cchly3/you_can_now_summon_amputatorbot/)

  2. AnarchiaKapitany on

    Jaj ne, hát akkor ki fogja életben tartani ezeket a roppant fontos szervezeteket?

  3. No para, majd kipótolja a beles nekik a kieső bevételt. Egyébként meg ez komoly visszajelzés a pedogeciknek, csak így tovább.

  4. Working_Cupcake_1st on

    Maybe, just maybe, they shouldn’t participate in gay sex parties and orgies…

  5. CaterpillarMiddle218 on

    A cikk végén írják, hogy nem tudják, hogyan lehetne megállítani a botrányt. Na vajon hogy?

  6. Nem kéne bort vedelni miközben vizet prédikálnak. Én tovább mennék : nincs több adómentes bevétel. Minden ugyanúgy adózna egyházi környezetben is, mint a világiban. VAGY: egyházi környezetben vagyonelkobzás és mindenki kötelezően minimálbéren dolgozik.

  7. Nem kéne bort vedelni miközben vizet prédikálnak. Én tovább mennék : nincs több adómentes bevétel. Minden ugyanúgy adózna egyházi környezetben is, mint a világiban. VAGY: egyházi környezetben vagyonelkobzás és mindenki kötelezően minimálbéren dolgozik.

  8. Azt hiszitek változott valami?

    A pedosimogató Balog Zoltán vezette Dunamelléki Református Egyházkerület januárban kapott a kormánytól egy értékes – a Parlament közelében, az Alkotmány utca 25. szám alatt álló, 1,4 milliárd forint értékű – ingatlant. Most pedig újabb 5,6 milliárd forintos ingatlant.

    Az egyházmaffia a fideszmaffiával összefogva szépen kifosztja az adófizetőket. És mivel nem hallom, hogy a hívek felemelnék a szavukat a kifosztásunk ellen, így joggal gondolom, ők is a pedofiliát, a lopást támogatják. Bűnösök közt cinkos aki néma.

  9. Zestyclose_Poet_2484 on

    Nyugalom, majd ha az egyház nem tudja szállitani a hívek szavazatait, felborul az összefonódás és az állami támogatás.. 😎👌

  10. egy kurva forintot nem érdemel egyik egyház sem, tartsák fenn magukat a tagok adományaiból!

  11. Thin_Statistician756 on

    Ez csak annyit jelent hogy több közpénzt osztanak nekik, majd röfi rendelkezik helyettünk.

  12. New-Sandwich-5664 on

    Nem csodalom. En hivo reformatus vagyok, ebben a szellemben nevelkedtem, de evek ota a labam nem tettem be magyar templomba. Adakoztam is mindig, az adom 1%-a is odament mindig, a karacsonyfat is mindig en adomanyoztam. Oriasit csalodtam onnantol, ahogy nekialltak behozni a politikat vasarnaponkent es a mostani pedofil botrany miatt eskuszom, hogy szegyellem magam. Biztos, hogy meg sokan ereznek hasonloan.

  13. Egyrészt a korfa nem nekik kedvez.
    Másrészt ezek szerint van kb 100e normálisan gondolkozó az országban, aki úgy érezte, hogy azért mindennek van határa. Én a többiekre lennék kíváncsi, pld akik reformátuskent úgy éreztèk, hogy Balogh püspök megérdemel még egy kis támogatást.

  14. Szekuláris állam – minek az? Kinek az?

    NER és udvara építi le, a nem fideszesek max. a vállukat rángatják és szörnyülködnek az aktuális keresztény pedofil botrányon. Marad kisebbségben, az, akinek a szekuláris állam létkérdés.

    Képviselőnk nincs a parlamentben egy sem. Én pl. totál feladtam. Az egyházak nem azért szerezték meg a magyar ingatlanvagyont, lettek komoly gazdasági erővé, mert Orbánnak így jó. Ez önmagában kevés lett volna.

    Orbán azért tehette meg, mert a vallásosdi kényes téma, szavazatokat számlálgató politikus kussol róla. Másrészt Horn mocskos paktuma után az ellenzékben is sok az egyházi nyerészkedő, a megmondóemberek között is.

    Tevékenységükből számomra az tűnik ki, hogy Gulyás Marci és Puzsér is ide tartoznak.

    Tehát van a kereszténykedéséről kussoló politikus, van az abban érdekelt, és vannak a megmondók, akik ezzel szintén így vannak. Tárgyilagos elemzés a szekuláris állam agóniájáról a magyar médiában nem fehér holló, hanem nulla.

    Honnan jutottunk idáig? Én jártam az általános iskolában délután örsire és a templomba hittanra. Lassacskán az iskolákból kiszorulnak a tanárok, és befoglalják helyüket az iskolaőrök, papok és embereik.

  15. Eleve vicc, hogy nem csak és kizárólag a hívek tartják el az egyházakat. Az lenne a normális. Mindenki tartsa el a saját kis fantasy közösségét.

  16. Szerencsére le se szarják, majd csüngenek tovább betyárkörtekén a hatalom seggszőrén, és jön a milliárdos ingatlanvagyon.