Závecz: Tisza Party stands at 21 percent of the total population, their gap with Fidesz has decreased to 300,000 voters

https://telex.hu/belfold/2024/10/11/tisza-part-magyar-peter-fidesz-ellenzek-kozvelemeny-kutatas-zavecz-research

Posted by dead97531

20 Comments

  1. **Módszertan**

    * Az adatfelvétel ideje: 2024. szeptember 28-október 8.
    * A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.
    * Alapsokaság: 18 éves és idősebb, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár.
    * Az alapsokaság és a megkérdezettek összetétele megegyezik.
    * A közvélemény-kutatás során kapott adatok 1000 fős mintánál legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptunk volna, ha minden választókorú személyt megkérdeztünk volna az országban.

  2. Závecz nekem tetsző számokat közöl, Závecz ilyen: jó,
    Závecz nekem nem tetsző számokat közöl, Závecz ilyen: Gyurcsány-báb, álellenzéki, Fideszes

  3. Most ezek a számok sokat nem jelentenek, a lényeg, hogy egyre biztosabban kijelenthető: két párt között fog ez menni és ráadásul egyik sem Gyurcsány.

    Aztán ha kikap a Fidesz, akkor előveszem a popcornt és nézem majd, ahogy Lézer Johnny belsős puccsot indít és szétcincálják egymást a NERtársak, mert ő tuti nem állna be egy 63 éves, vesztes Orbán mögé, hogy az 67 évesen majd talán nyerjen.

  4. Ha így maradna tegyük fel választásig akkor is kihoznák valahogy, hogy kormányt tudjanak alakítani méghozzá jelentős többségben. A Mi Gatyánkot visszaolvasztanák a pártba szövetségesként és még ki tudja mit csinálnának. Máskülönben egy Tisza-MKKP koalíció legyőzné őket ebben a felállásban.

    Szerk: helyesírási hibák

  5. MP szerint a fidesz tényleg veszített 1 millió szavazót, de összeomlott a mi hazánknak a támogatottsága is közben ezért egy részük átment a fideszhez, a fidesztől meg átmentek a Tisza párthoz és emiatt nem látszik akkora nagy különbség a fidesz támogatottságban a közvéleménykutatásokban. És szerinte a Tisza szavazói között 20-25% volt fideszes van.

    [https://youtu.be/4y2rd1eE6bA?si=Z9ItKiHROVCxt8Uw&t=1995](https://youtu.be/4y2rd1eE6bA?si=Z9ItKiHROVCxt8Uw&t=1995)

  6. Aki úgy gondolja hogy nincs pártja az nem mert nem akart válaszolni vagy neki mindegy mi lesz?
    Gondolom is is.

  7. Nem 550 ezer kell? A határon túli választók szavazatait is valahogy meg kell szerezni, mert valahogy minden választás esetén kap bónusz 250K-t a Fidesz tőlük.

  8. Ferinek sajnos van még egy 5 6 % nyugger kommandója,meg pár ezer kitartott megélhetési dk-s és a családjaik..és az a gond ezek akkor is lefognak szavazni ferire ha tudják hogy tök felesleges..Szomorú ha rajtuk fog múlni,de a mihazánk is erős főleg vidéken,rasszizmussal mindig jó egy párt 5 6 % ra.. Nem lesz ez könnyű menet.Beállltak a frontok.. Kutyapárttal meg momentummal akár össze is foghatna de akkor meg megint ugye elent mondot magának.Reméljük a kormányváltás igénye és reménye miatt betud még vonzani bizonytalanokat a Tisza,.Jó lenne ha találna még pár kompetens nyilatkozni tudó arcot akiket nem lehet karakergyilkolni..Januárig talán még lehet vinni ezt a one man showt,és le a kalappal azért előtte mert tényleg mindenhol ott van a csávó és álllja a sarat.

  9. nemakarodteezt on

    Ok, várjuk meg a Mediánt, a Závecznél elég bénán szoktak súlyozni.

    Főleg baromság a teljes népességről beszélni, hiszen az a kivetítés a legbizonytalanabb.
    Sokkal jobb a biztos szavazókról értekezni, de a korábbihoz képesti elmozdulás is hibahatáron belüli (mely hibahatárt akár 10-12%-ra is torzíthatja egy rossz súlyozás, meg aztán a rossz szakértői értelmezés).

  10. Egyébként egyszerű a képlet, a sok kis 1-2%os párt szavazói (akik már alapból ellenzékiek) átszavaznak a Tiszára és már is a Fidesz előtt lesz. Az EP választásnál is kb. 10%-nyi szavazat ment a kukába a sok kis párt miatt.

    Sokkal egyszerűbb egy alapból ellenzéki beállítottságú szavazót meggyőzni, hogy ne az 1%-os semmirekellő pártra szavazzon, mint egy kőfideszes szavazót.

  11. Public_Tourist_6722 on

    “A legmarkánsabb eltérés a 40 év alattiak csoportjában található, itt a Tisza 28 százalékon áll, a Fidesz pedig 20 százalékon.”

    20% fidesz a 40 alattiaknál.
    Persze…