3 Comments

  1. “…καθώς διέρρευσε –από την ίδια αρχικά– ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν πολλές πιθανότητες…”

    Δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς “διαρρέει” μια πληροφορία που είναι εξ ορισμού δημόσια και στην οποία έχει πρόσβαση οποιαδήποτε με σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά οκ.

    “Τώρα, αν οι στοιχηματικές εταιρείες ξέρουν αυτό που δεν θα μπορέσει να μάθει κανένας άλλος για 50 χρόνια ή έχουν το κληρονομικό χάρισμα, αυτό είναι άλλη ιστορία”

    Είναι δύσκολο πράγμα να προβλέψεις, δεδομένης της μυστικότητας, ναι. Αλλά στην ουσία οι στοιχηματικές ενσωματώνουν και συνοψίζουν όλες τις γνώσεις όλων των χρηστών τους για το θέμα. Και οι γνώσεις αυτές περιλαμβάνουν μοτίβα στο ποιοι συγγραφείς έχουν προταθεί για προηγούμενα νόμπελ, ιστορικά δεδομένα, προβλέψεις για πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Δεν είναι καθόλου παράλογο να τις λαμβάνεις υπόψιν.

    Έπεσαν έξω όσον αφορά τη φετινή νικήτρια, αλλά το “γυναίκα και ασιάτισσα” το προβλέψανε σωστά.

    “θα πρέπει να απονέμεται στο πρόσωπο «που θα έχει δημιουργήσει στον χώρο της λογοτεχνίας το πιο εξαιρετικό έργο σε μια ιδανική κατεύθυνση»”

    Νομίζω εννοεί πιο πολύ “ιδεαλιστική κατεύθυνση” (στα σουηδικά το έγραψε και δεν ξέρω σουηδικά αλλά συνήθως έτσι το αποδίδουν). Ήθελε το έργο να έχει κάπου είδους θετικό όραμα για την ανθρωπότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο το έχουν πάρει 100% αυστηρά αυτό το κριτήριο στις βραβεύσεις.