5 Comments

  1. Όσοι νομίζαμε μέχρι σήμερα ότι έχουμε δει την κορύφωση των δυνατοτήτων παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Η ικανότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) να παράγει περιεχόμενο με κείμενο, εικόνα και ήχο που μιμείται σχεδόν 100% το ύφος, την όψη και την φωνή ανθρώπων (deepfake) έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί νέα προβλήματα.

    Πρόσφατα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι οι περιπτώσεις απατηλών διαφημίσεων στο Facebook που χρησιμοποιούσαν την εικόνα και τη φωνή του καθηγητή Πνευμονολογίας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη και του διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, Νικόλαου Καπραβέλου για την προώθηση σκευασμάτων που δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτούς και που ενδεχομένως ενέχουν και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

  2. Να πούμε βέβαια ότι τα fb ποστ που αναφέρει το άρθρο δεν είναι deepfakes

  3. Prestigious-Ship-253 on

    Φαντάσου κάποιος να έχει και το DNA σου, μια τρίχα, αποτύπωμα κλπ ή καμμία καλή εταιρείουλα που στέλνουμε εκατομμύρια δείγματα DNA όπως το my heritage κλπ και σε βάζει και σε deep fake. Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.🤣🤣🤣

  4. Που να δείτε τι γίνεται με τις τσόντες και τα deepfake / AI. Σου αρέσει μια ξέμπαρκη διάσημη από το Ίντερνετ; Πάρε ένα κάρο ρεαλιστικά fake βίντεο και φωτογραφίες στα οποία το κάνει με 18 μαύρους και όχι απλά με το πρόσωπο άβολα κολλημένο πάνω σε εικόνα αλλά φτιαγμένο όλο από το μηδέν με το ΑΙ να λαμβάνει υπόψιν μέχρι και το σώμα της για να είναι απόλυτα ρεαλιστικό μετά από φιλτράρισμα φωτογραφιών με μαγιό στο Instagram. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό.

  5. Dangerous-Street-214 on

    Για deep fake και fake news, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ συχνά Ellhnika Hoaxes.