“I can’t afford an expensive union fee, so I’m blackballed as someone who takes a cheap ride.”

https://www.reddit.com/gallery/1fyagvu

Posted by New-Dress-5468

10 Comments

  1. Snygg serie. Har man inte råd med fackavgiften har man heller inte råd med Netflix, mobilabonnemang eller bärs.

  2. En snabb googling visar att yrkesofficerer har en genomsnittslön på mellan 40 och 50 tusen kronor i månaden. De som har en lön i det intervallet har en fackavgift på 250 kronor i månaden enligt [Officersförbundets hemsida](https://www.officersforbundet.se/medlemskap-bli-medlem/din-medlemsavgift-och-villkor/) (har man lägre lön betalar man mindre). Har man inte råd med den månadsavgiften med den lönen har man nog andra problem man bör ta itu med innan man börjar klaga på att fackförbundet är elakt.

  3. Min erfarenhet är snarare att sådana som Hedlund får del av bonus, löneförhöjning mm fast han inte dragit sin drå till stacken, bara **för** att han är med i facket. Dvs, det gynnar det kortsiktiga tänkandet att “ingen idé att anstränga sig, jag får ju ändå del av bonusen”.

  4. ”Jag ~~har inte råd med en dyr fackavgift~~ därför svartmålas jag som en som åker snålskjuts.”

    “Jag är inte villig att ställa upp för kollektivet, göra min del för den Svenska modellen och organisera mig fackligt och svartmålas därför som en som åker snålskjuts”

    FDÅD

  5. Av alla saker som kommer upp på r/sweden runt arbete och lön är svaret “kontakta facket”! Du är facket, ta uppdrag och led.

  6. Jag röstar höger, det har jag alltid gjort, men jag är också medlem i facket. Det är tack vare att vi har en maktbalans mellan arbetsgivare och arbetare som vi har det så pass bra i Sverige som vi har det.

    Gå med i facket.

  7. Stackars någon i FS som vaknade upp imorse och fick reda på att hans efternamn är ett skällsord helt plötsligt, asterisk eller ej