For a total of 273 thousand 988 tons of garbage we purchased in January, February and March 2024, "36 million 101 thousand dollars" we paid

For the garbage we import, in January 2024 "11 million 612 thousand 337 dollars",

in march "15 million 679 thousand 984 dollars" we paid

In 2022, Türkiye 🇹🇷 ranked first in Europe and second in the world among the countries importing garbage.

Most of the purchased garbage is collected in Adana for recycling.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/israilin-copunu-biz-aliyoruz-ilk-3-ayda-273-bin-988-ton-cop-satin-aldik-846893h.htm

https://www.reddit.com/gallery/1fy43my

Posted by Thorunthorbasi

10 Comments

  1. İsrail’in çöplerini alıyoruz. Bu yetmedi. Filistin ‘den geldi, Irak’tan geldi, Esad sağ olsun, Suriye’den de bi sürü çöp geldi. Her yerimiz çöple doldu. İsrail, Lübnan’a saldırmaya başlayınca, Lübnan’ın çöpleri de bize gelmeye başladı. Ya bi durun sınır tanımaz insanlar. Bi durun, durun. Ülkenin her tarafı çöple doldu, hala çöp alıyorsunuz dışardan. Durun lan durun iki dakka durun, motorunuz soğusun, yer kalmadı ülkede, almayın artık çöp

    [Çöp içinde kaldık, çöplerden nefes alamıyoruz, boğulacaz, insafınız yok mu! Almayın artık çöp](https://www.evrensel.net/haber/530066/turkiye-hala-israilin-copunu-aliyor)

  2. o çöpleri geri dönüştürebiliyorsak ya da yakıp enerjiye dönüştürebiliyorsak iyi bir karar ama (yeterince) yapmıyoruz sanırım. ayrıca israil ile bir ambargo olmadığı sürece ticaret yapılabilir, kendi çıkarlarımız filistinlilerin çıkarlarından çok daha önemli.

  3. En azından dünyanın çöplüğü olduğunu kavrayabilmiş bir devlet yapısı var ortada, kendini bilmek de bir başarı.

  4. Canlar Türkiye geri dönüşüm konusunda dünya ikincisi. Ben bu sene bu konu ile ilgili bir konuşma yapma fırsatı buldum o sırada yaptığım araştırmada gördüm, Türkiye bir çok dünya ülkesinden daha iyi değerlendiriyor çöpleri. Hem ayrıştırma hem işleme konusunda çok yatırım yapılmış şu an hem kârlı hem dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yürüyor bu sektör. Güney Kore de çöp alıyor.

    Kaynak ben kendimim, 1 ay Wikipedia YouTube falan sunum hazırlarken bu bilgilere vakıf oldum.

    Fakat geri dönüşüm çözüm değil kurtamadir, tekrar kullanım ve kullanimi azaltma ana hedefler olmalıdır bireyler için, bu da sunumun ana mesajiydi.

  5. Secret-Owl-7388 on

    Vay be israil ölsün diyen devlet büyükleri israil ile ticaret yaptırıyor. Devlet aklı başka