The Czech Republic has the most unaffordable housing in Europe. (In proportion to salaries.) The British pay off the same size home in half the time, the Danes in a third.

https://i.redd.it/my9pnywxz6td1.png

Posted by vintergroena

8 Comments

  1. A vládu to zjevně nezajímá, protože její voliči bydlí převážně ve vlastním, takže jim rostoucí ceny nemovitostí akorát zhodnocují majetek. Koneckonců, vlády tu 20 let hustí lidem do hlav, že cihly jsou nejlepší investice, vlastnické bydlení masivně daňově zvýhodňují, extrémně daní práci a majetek či kapitál skoro vůbec. Do toho pomalá výstavba v důsledku mizerného stavebního práva (především v oblasti městského plánování, které nový SZ vůbec neřeší) a norem, které ji prodražují či znemožňují (např. parkovací minima).

  2. Wow, skoda ze pirati misto digitalizace svym zakonem a umem na pul roku zarizli vubec povolovani staveb co? Ale to je v pohode – puste nas na ne. Tim mysleli ostatni strany nebo obcany?

  3. NIMBY – můžeme si za to sami, viníci jdou všude okolo vás. Podívejte se na tu aféru s přehradou, dále dálnice, atd atd. Prostě Češi mají plnou hubu práv, ale povinnosti vůči sousedům nedej bože mladší generaci … Fuj. Ať si pojdou, hlavně že bude na důchody.

  4. society_sucker on

    Není se čemu divit. Ty byty v obyčejných panelácích, které socíci rozdávali lidem zdarma na pořadovník teď banda “investorů” přeprodává za milionové částky.