Aki-Matilda Høegh-Dam had to leave the podium in the Folketing after speaking in Greenlandic

https://knr.gl/da/nyheder/aki-matilda-hoeegh-dam-maatte-forlade-talerstol-i-folketinget-efter-tale-paa-groenlandsk

Posted by Worldly-Stranger7814

8 Comments

  1. Worldly-Stranger7814 on

    Samtidigt i Grønland:
    # Aki-Matilda vil skære i tolkning og simultantolkning mellem Grønlandsk og Qallunat.

    > ## [Aki-Matilda Høegh-Dam: Oversæt politiske debatter, som befolkningen anmoder om](https://knr.gl/da/nyheder/aki-matilda-hoeegh-dam-oversaet-politiske-debatter-som-befolkningen-anmoder-om)

    Den forsmåede Miss Denmark-taber mener at det er for dyrt at oversætte alt fra det grønlandske folketing til dansk. Hun påstår at det er fremmedgørende at der er tolkning.

    Hun kommer i øvrigt med denne perle:

    > – I dag er grønlandsk ofte underprioriteret, selv i offentlige institutioner, til trods for, at majoriteten af landets befolkning, og **dem som er med til at finansiere institutionerne, taler grønlandsk,** skriver hun.

    Det vil jeg gerne se et regnestykke på 🤣

    # Formanden for Naleraq (et af de andre partier) ønsker at afskaffe dansk som et accepteret sprog i det grønlandske folketing, samt simultantolkning.

    > ## [Pele Broberg: Dansk forsinker alt arbejde i Inatsisartut](https://knr.gl/da/nyheder/dansk-forsinker-alt-arbejde-i-inatsisartut)

    Så er spørgsmålet selvfølgelig: Er Pele en provokunstner der prøver at belyse Danmarks hykleri hvis nogen beklager sig over dette foreslag mens de bifalder tilsvarende i det danske folketing – eller er Pele bare en danskerhadende stenaldermand?

    Ærligt talt ville det være mesterligt hvis det var førstenævnte, men mine penge er på sidstenævnte.

    Jeg synes ikke at det er urimeligt at indføre mulighed for simultantolkning, men hun taler ud af begge sider af munden samtidigt.

    Edit: Og så blev rigtigt mange sure på Aki-Matildas vegne 🤣

  2. Skal vi snart droppe det der selvstyre også bare tage kontrollen fuldstændig?
    Få flere danskere deroppe, så vi kan sætte os ordentligt på landet.
    Så når Danmark bliver oversvømmet, så kan vi tage derop.

  3. Er der noget fortilfælde, hvor en taler ikke har forladt talerstolen og man i stedet har flyttet den og bygget en ny, så en anden taler kunne komme til?

  4. EducatedNitWit on

    – “Jeg synes, at det var udiplomatisk og udemokratisk. Men jeg blev nødt til at acceptere det, selvom jeg var uenig i beslutningen, siger Siumutpolitikeren”.

    Det er da topmålet af udiplomatisk optræden at bruge folketingets talerstol til sit medie stunt. Så stik du bare piben ind frøken, og tal dansk fra det danske folketings talerstol. Lidt pli og dannelse ville være på sin plads her.

  5. Gad vide hvilket ramaskrig der ville komme hvis der er en politiker der forlanger at holde tale på arabisk i Folketinget 

  6. DerSejledeEnBrik on

    Alle måtte vel forlade talerstolen efrer deres tale? Den eneste forskel var, at der ikke blev stillet spørgsmål til hendes tale, da hun som en hysterisk teenager valgte at holde den på sprog ingen forstår.

    Grønland ud af Folketinget, dansk selvstændighed nu!