Enhedslisten will propose a tax on private aircraft – again

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/enhedslisten-vil-foreslaa-afgift-paa-privatfly-igen

Posted by TheBakedDane

12 Comments

  1. > Enhedslisten har tidligere foreslået en høj klimaafgift på brugen af privatfly med fossilt brændstof i Danmark.

    > Forslaget blev forkastet i april, hvor blandt andet regeringen stemte imod. Det forslag vil Enhedslisten forsøge sig med igen nu.

    > Forslaget blev forkastet. For stemte 21 (SF, EL, RV og ALT), imod stemte 87 (S, V, DD, LA, M, KF, DF og UFG), hverken for eller imod stemte 0.

    Tror I de får bedre held den her gang?

  2. Denne slags punktafgifter er en af grundene til at vi har så komplekst et skatte/afgiftsystem.

    Lad os nu lave en ensartet CO2 afgift, frem for en slags afgift på rutefly, en anden på privatfly og en tredje på landbruget…

  3. Hvornår kommer der færre afgifter? At fjerne blankmedieafgiften er et logisk sted at starte. Derefter kan man fjerne afgifter på el og gøre det billigere at køre med tog og bus. Er ikke engang modstander af afgifter på privatfly hvis dette sker samtidig. 

  4. Jeg tænkte på om man kunne sætte en høj afgfit for at privatfly flyver ud af danske lufthavne. Derefter kan forretningsformål helt eller delvist fradrages.

    På den anden side er det måske mest bare vores retfærdighedsfornemmelse der lider lidt, fremfor at det overhovedet gør en forskel i CO2 regnskabet eller tjener sig selv ind pga. bureaukrati.

  5. Få nu indført forbud mod privatfly i hele EU eller i det mindste Danmark. Flere lande er allerede i gang med at udrulle totalforbud ud.

  6. Vi har allerede en afgift. Desværre er der en undtagelse for kommerciel luftfart, og det inkluderer også privatfly hvis man udskiller dem i et selskab.

    Den undtagelse skal bare væk.