Demographics: In 2070 in Greece, the largest group will be women 90+

https://www.lifo.gr/now/greece/dimografiko-2070-stin-ellada-i-polyplithesteri-omada-tha-einai-oi-gynaikes-90

Posted by aceraspire8920

6 Comments

  1. Και το 2170 θα ειμαστε ενα λημμα στην βικιπαιδεια οπως οι Σουμεριοι

  2. Past_Contact774 on

    Ανοίγεις σήμερα έναν οίκο ευγηρίας, τα εγγόνια σου πιθανότατα θα έχουν αλυσίδα οίκων ευγηρίας και θα βγάζουν πιο πολλά από όσα απεφερε η giand ,στο Γιάγκο Δράκο

  3. StamatisTzantopoulos on

    Ζουμε ήδη σε μια γεροντοκρατουμενη κοινωνια οπου ο απολυτος στοχος ειναι η συνταξη. Οι συνταξιουχοι ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις και δεν υπαρχει κυβερνηση τα τελευταια 20 χρονια και που δεν τους χαιδευει με καθε τροπο, απο την περιοδο της κρισης (ναι, πεσανε οι συνταξεις αλλα λιγοτερο σε σχεση με την απωλεια εισοδηματος των υπολοιπων, πολλοι απο τους οποιους αναγκαστηκαν να μεταναστευσουν) και της πανδημιας. Ουσιαστικα μας χρεοκοπησε το ασφαλιστικο (2/3 του χρεους την περιοδο 2000-2010 προερχονται απο το ασφαλιστικο και την αυξηση των συνταξεων), κατι που δεν θελησε η τοτε πολιτικη ελιτ αλλα ακομα και η κοινωνια η ίδια να παραδεχτει, ριχνοντας την ευθυνη στους ξένους. Αρκει να δει κανεις ποσα ξοδευουμε σε συνταξεις και ποσα σε παροχες για οικογενειες με παιδια. Μια κοινωνια που εχει στο κεντρο της τους συνταξιουχους, περισσοτερους συνταξιουχους θα δημιουργει, οχι παιδια. Και ναι, το ξερω οτι υπαρχουν και πολλοι φτωχοι συνταξιουχοι που ζουν με 400 ευρω συνταξη (δικαια ή αδικα, αυτο ειναι αλλο καπελο), αλλα για καθε εναν απο αυτους υπαρχει ενας μπουμερ συνταξιουχος του ευρυτερου δημοσιου κατα κανονα που παιρνει συνταξη 1,500 ευρω που ουσιαστικα δανειζεται απο τα παιδια και τα εγγονια του, που παιρνουν μισθο 1,000 ευρω και τους ζηταει η κοινωνια να μεγαλωσουν και παιδια. Με λιγα λογια, παιρνουμε σαν κοινωνια οτι αξιζουμε.

  4. Δεν ξέρω τι καπνίζουν

    Ναι, έχουμε δημογραφικό πρόβλημα

    Αλλά το προσδόκιμο επιβίωσης είναι πολύ μικρότερο από “90+” και δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο νομίζουν. Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τις γριές της παρέας.

    Αν έλεγε οι γυναίκες 70+, μπορεί να ήταν έστω πιθανό