"In the Pomurské lekarne in Lendava, the pharmacist refused to issue contraceptive pills to the citizen due to a conscientious objection. This is said to be the third time this has happened, and the pharmacist is said to have cited her religious principles as the reason." https://www.24ur.com/novice/slovenija/prisla-po-kontracepcijo-farmacevtka-ji-tablet-zaradi-ugovora-vesti-ni-izdala.html

Prišla po kontracepcijo, farmacevtka ji tablet zaradi ugovora vesti ni izdala
byu/PinkoPobalinko inSlovenia



Posted by PinkoPobalinko

10 Comments

  1. QuirkyMistake12 on

    Kako pa vedo zakaj jih potrebuje? A moškim izda viagro?

    Ker predpisujejo se tudi zaradi drugih stvari. PCOS simptomi so kar bitchy brez tablet 😔

    Pa še nekaj. Če imaš proti kontracepciji ali splavu, zakaj potem v tak poklic? Sploh ginekologija, kjer pridejo ženske s tisoč in eno težavo.

  2. Zelo kontradiktorno je, da ji vera dovoljuje opravljanje dela v farmaciji, kjer so naloge jasno opredeljene, vključno z izdajanjem kontracepcije, a ko pride do izpolnjevanja teh nalog, se sklicuje na vero kot razlog za zavrnitev. Če vera ne dovoljuje opravljanja določenih vidikov poklica, zakaj potem sploh opravljati delo v branži, kjer so te naloge neločljiv del? To je v osnovi dvoličnost – koristi od poklica se sprejemajo, odgovornosti pa se zavračajo.

  3. Do tega ima pravico se pa njena prepricanja izkljucujejo z njeno zaposlitvijo. Bodisi bo to pocela, bodisi bo pocela kaj drugega. Vsaj upam, da bodo ti minimalni standardi nase elektrificirane Afrike zadovoljeni.

  4. not-rasta-8913 on

    Kaj pa ostala zdravila? A zdaj se bomo pa z molitvijo zdravili. Sem za versko svobodo, ampak če ti tvoja prepričanja ne dovoljujejo opravljati nekega dela, to delovno mesto pač ni zate. Naj gre v Olimje čajčke prodajati namesto, da dela škodo.

  5. To bi vsi morali zacet v sluzbi.

    “Hej, a bos naredil tista TPS porocila?”

    “Ne morem, moja verska nacela mi prepovedujejo.”