Ombudsman: Minister’s ‘cornerstone’ in the defense of new housing taxes cannot be documented (4 out of 5 homeowners will get tax relief)

https://www.dr.dk/nyheder/penge/minister-paastod-4-ud-af-5-boligejere-ville-faa-skattelettelse-men-det-er-der-ingen

Posted by ABjerre

3 Comments

  1. Fra artiklen:

    >Størrelsen af boligskatterne har væsentlig betydning for et stort antal borgere. Derudover har Skatteministeriet gjort udsagnet om, at ’4 ud af 5 står til en skattelettelse i 2024’, til en hjørnesten i ministeriets kommunikation til boligejerne.

    >Over for ombudsmanden kalder ministeriet i dag deres påstande for et skøn og en intern faglig vurdering.

    Enhver der bare har lyttet efter med et halvt øre i den her sag kan umuligt have misset Jeppe Buus, der har stÃ¥et og prædiket, at “4 ud af 5 boligejere vil fÃ¥ en skattelettelse”. Hvis det ikke er korrekt, sÃ¥ ville det klæde ministeren, hvem det sÃ¥ end er i dag, at komme med de faktiske tal.

  2. Er ikke sikker på man ved det 100 % endnu.

    Det man ved er at i 86 / 98 kommuner faldt priserne fra 2022 til 2024. Derfor står ca. (nok mange andre faktorer der påvirker den, antal i kommunen, skattesats mv.) 4/5 til skattelettelse.

    Synes ikke rigtigt at der er en historie.

  3. Vigtigt. 

    Men overskriften fik mig til at tro det var noget vigtigere, som grundlaget for udregningerne eller andet i den Black box, der modellen.  

    Nu er det bare en politiker der løbende lyver, for at dække over noget upopulært. 

    Vand er antageligvis stadig —og alt det dér.Â