Wild price difference on spices: Is there a good reason why one oregano costs 18 times more than the other?

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE17480473/hvorfor-koster-oregano-443750-kr-pr-kilo/?fp-exp=60671009&fp-alg=606710092

Posted by KarmusDK

14 Comments

  1. MasterOfSubrogation on

    Ja, der står Santa Maria på den ene. Det er en mærkevare, og derfor dyrere. De bliver sikkert pakket på præcis samme fabrik. Måske er det endda Santa Maria der leverer Sallings budget oregano, selvom det ikke er sikkert.

  2. Er du ikke klar over hvor omkostningsfuldt det er, at transportere krydderier med et skib, der grundstødte i 1492?

  3. Santa Maria skal jo tjene penge et eller andet sted for at betale for deres f***ing youtube reklamer for chilimayo

  4. Kvalitet har sandsynligvis noget at gøre med det. Jeg er holdt op med at købe budgetudgaven af præcis oregano fordi den var fyldt med små kviste på 10-15 mm i længden som absolut ikke var ønskelige i maden. Det oplever jeg ikke de dyrere mærker er.

  5. Pristine-Seat-9230 on

    Den ene “oregano” bliver leveret af en teenager med north face jakke og Mate cykel når du sms’er ham?

  6. FelisCantabrigiensis on

    Det er det sammen spørgsmål som “Er der god grund til at den ene flaske vin koster 18 gange mer en den anden” og svaret er “Måske”.

  7. Alternative_Pear_538 on

    Komisk at lave en artikel om overpriser på ting, og derefter gemme forklaringen bag en paywall.

    Klassisk eksempel på en beskatning af mærkevarerfolket. Der er absolut ingen forskel i smag som en almindelig person kan identificere, men nogle skal bare have ting som der står noget bestemt på. Og de folk bliver så scammet.

  8. Der er nogen der siger at krydderier er billigere og dyr i forhold til den ene producent og produkt fra den anden fordi det er fortyndet op med salt 🧂. 🙂

  9. Generelt så køber jeg ikke krydderier i supermarkeder. Køb det på nettet eller i mindre mellemøstlige butikker. Jeg syntes både det er lang bedre og voldsomt meget billigere.

  10. Significant_Bet3269 on

    Købte oregano på et marked i Grækenland i sommerferien. Det har en fantastisk aroma, så det kan godt være forskel i kvaliteten. Samme med karry.. Synes ikke den billige smager af noget..

  11. Jeg oplever tit de helt billige tørrede krydderier have en mere uens blanding der kan indeholde grovere stykker blade og kviste mens Santa Marias er fin sorteret. Tror det er her forskellen ligger.