Rasmus Prehn argues for profit tax on housing sales

https://www.berlingske.dk/politik/rasmus-prehn-ser-uforloest-potentiale-i-regeringen-argumenterer-for

Posted by Wunderbaumbaum

9 Comments

  1. Wunderbaumbaum on

    Møntmur, resumé: Rasmus Prehn, nyudnævnt ordfører for by og land i Socialdemokratiet, fremhæver ulighed på boligmarkedet som en stor udfordring og foreslår avanceskat på boligsalg. Prehn mener, at den nuværende SVM-regering har en unik mulighed for at skabe balance mellem stigende boligpriser i byerne og faldende priser i yderområderne. Han advarer om, at folk i provinsen risikerer at blive stavnsbundet, mens byboere nyder store gevinster. Emnet har været diskuteret før, og tidligere politikere har også støttet avanceskat, men forslaget kræver grundig behandling og intern debat i Socialdemokratiet.

  2. LizardKing_fut on

    Det er så fint, hvis det er en omlægning fra løbende skatter og altså ikke en ekstra skat. Hvis det er en ekstra skat, kommer det aldrig nogensinde igennem.

    I øvrigt svarer en fuld omlægning fra løbende til avance, til en avanceskat på 70% 👍🏻

  3. Manden har jo ret.

    Alle diskussioner om ulighed og pensionsalder blegner i forhold til den skævhed, disse kæmpe skattefrie gevinster giver i de store byer.

    Folk snakker fx tit om aktionærer. Afkast på aktier i Danmark er måske Europas højeste, meget højere end nabolande. Til gengæld kan man trille 3 mio ind skattefrit på boligsalg.

  4. Nok ikke den rette mand til at fremstille forslaget når nu han har så svært ved at vide hvornår han må bruge firmakortet.
    Personligt er jeg lidt ligeglad med om jeg skal beskattes ved salg eller løbende men hvis de har tænkt sig at gøre begge dele bliver det for meget.

  5. Hvis du er bekymret for at boligpriserne stiger for meget i byerne, så er løsningen at bygge flere boliger i byerne

  6. RefrigeratorDry3004 on

    Kommer aldrig til at ske. Alle politikerne har selv en dyr bolig som deres største opsparing.

  7. Thisisnotsokrates on

    Så kan de indføre det på boliger anskaffet efter en fremtidig dato. Alle nuværende boligejere har købt – eller rettere lånt penge til at købe – bolig med forventningen om at en eventuel gevinst ikke beskattes.

    At indføre beskatning på provenu ved salg er jo at lave lovgivning med tilbagevirkende kraft. Og det går altså ikke.