Boy abuse: Why aren’t we finally talking about it? | Athens Voice

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/869899/kakopoiisi-agorion-giati-den-milame-epitelous-gi-auto/

Posted by Interesting-Figure97

13 Comments

  1. Γιατί δεν νοιάζεται κανένας για τους άντρες. Το μόνο που ασχολούμαστε είναι η κακοποίηση των γυναικών. Πολύ καλά κάνουμε και ασχολούμαστε με αυτή όμως θα έπρεπε ταυτόχρονα να ασχολούμαστε σοβαρά και με την κακοποίηση των αντρών. Δεν είναι ανάγκη ή το ένα ή το άλλο. Ούτε χρειάζεται όλοι οι άντρες να είναι κακοποιητές και όλες οι γυναίκες θύματα. Πρέπει να έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτά καθώς και κρίση.

  2. Η λογική εξήγηση είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι θα μάθουν όλοι ότι κακοποιήθηκε, ένα αγόρι θα πάρει και την “στάμπα” του ομοφυλόφιλου / λιγότερου άντρα μετά. Αυτό σκέφτονται πολλά παιδιά και δεν καταγγέλουν τίποτα.

  3. Significant_Court728 on

    _Όπως ανέφερε και η δικηγόρος του Eric Menendez, εάν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαμε κορίτσια, η δίκη θα είχε μιαν εντελώς διαφορετική τροπή._

  4. Ευτυχώς δεν έχουμε περιστατικά κακοποίησης αγοριών από διάσημους στην Ελλάδα και έτσι αναγκάστηκε να φέρει παραδείγματα από την Αμερική η αρθρογράφος.

  5. Ωραίο ξέπλυμα βιαστων από τον κομμουνιστή και τον bus με ad hominem. Έχετε πιάσει πάτο πλέον. Αυτό είναι το κόστος του να είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος του φεμιναζισμου

  6. Σκυλιάζουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του φεμιναζισμου. Τους είπαν ότι έτσι είναι προοδευτικοί. 

  7. τάδε έφη /u/GalaxyOG-

    > Ούτε καν. Ο φεμιναζισμος μπλοκάρει κάθε προσπάθεια που απευθύνεται σε άνδρες μόνο. Μέχρι και απειλές για τη ζωή οποιουδήποτε προσπαθεί κάτι τέτοιο στέλνουν. Η γάγγραινα της κοινωνίας.

    > Ωραίο ξέπλυμα βιαστων από τον κομμουνιστή και τον bus με ad hominem. Έχετε πιάσει πάτο πλέον. Αυτό είναι το κόστος του να είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος του φεμιναζισμου

    γιατί δεν μου απαντάς κατευθείαν, γιαβρή’μ;

  8. Είχα διαβάσει την υπόθεση εξονυχιστικά πριν 1 χρόνο. Όταν έμαθα για τη σειρά μόνο και μόνο Από τον τίτλο κατάλαβα ότι θα’ναι γεμάτο ανακρίβειες και victim blaming.

    Δυστυχώς η κακοποίηση των ανδρών και ειδικότερα η σεξουαλική δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα. Και ο Lyle και ο Erik παρουσιάστηκαν ως δυο αλαζόνες και νάρκισσοι που σκότωσαν τους γονείς τους για να κανουν ζωάρα και όχι μόνο αυτό, αλλά είχαν και αιμομικτική σχεση. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο μακρια απο την αληθεια.

    Τον Οκτώβρη βγαίνει νέο ντοκιμαντέρ με την πλευρα των Menendes αυτή τη φορά. Ελπίζω να αποζημιωθούν τόσο για τη δυσφήμιση όσο και για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε αυτή η σειρά κάνοντας τους να ξαναζήσουν τα γεγονότα.

    Δυστυχώς αν είχαμε λάβει πιο σοβαρά τον φεμινισμό χωρίς να τον εξευτελίζουμε, θα καταλαβαίναμε ότι η αρχή του πρεσβεύει τόσο την προστασία των γυναικών όσο και των ανδρών, τώρα ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Χρόνια τώρα ο φεμινισμός προσπαθεί να εναντιωθεί στην τοξική αρρενωπότητα.

  9. Το θέμα θα ήταν ωραίο για συζήτηση αν υπήρχε και το αντίστοιχο υπόβαθρο(που εδώ πρόκειται ξεκάθαρα για ragebait)

    Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα πατριαρχικά πρότυπα και πως αυτά διευκολύνουν την κακοποίηση ανδρών.Ρητορικές όπως οι άντρες δεν βιάζονται,αν συναίβει αυτό είναι αδερφές(=θυληπρέπεια),πρέπει να είσαι δυνατός,έχει μειωθεί η αξία σου κλπ ειναι **ξεκάθαρα** απότοκα της πατριαρχίας.Αλλά όχι φταίει ο κακός φεμινισμός που δεν βγαίνουν οι άντρες να μιλήσουν και όχι η κοινωνία που έχει θέσει τόσο στενά πρότυπα.

    Και μην γελοιόμαστε.Η βία απέναντι στουσ άντρες αναφέρεται κυρίως απο σχολιαστές ως gotcha moment και whataboutism για να αντιδράσουν στην κακοποίηση γυναικώn και ”γτ δεν υπάρχει ο όρος ανδροκτονία κυριέ μου?”.Ενώ οι ίδιοι άνθρωποι θα δείξουν έκπληξη και δυσπιστία ή ακόμα και χαρά όταν κακοποιηθεί ένας άνδρας(μαθητές από δασκάλα)

    Οι ίδιοι οι άντρες υποστηρίζουν ένα σύστημα που τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας **στο συγκεκριμένο θέμα** επειδή σιχαίνονται τον φεμινισμό και τις γυναίκες ακόμα περισσότερο και από την ασφάλεια των ”συνανδρών” τους