Found at school a few years ago

https://i.redd.it/xccrv9bczcrd1.jpeg

Posted by ElectronicCoast101

6 Comments

  1. Det ska alla skolor ha, i en så kallade Krispärm. Innehåller även rutiner om en lärare eller annan personal (inklusive rektorn) plötsligt dör.

  2. Aggravating-Roof-666 on

    “Det är nÃ¥got som vi alla berörs djupt av”

    De vet ju inte ens vem som dött än?

  3. Det är väl jättebra att ha sånt förberett! Minskar risken är det blir fel någonstans eller är något glöms. Kan tänka mig att det är extra viktigt när det är en så tragisk händelse.

  4. Tanken är att man inte ska behöva sitta och fundera en massa på lämpliga formuleringar när något har hänt. Dels för att annat är mer prioriterat, typ att ta hand om elever och personal, och dels för att människor i sorg och/eller chock i regel inte är fantastiskt duktiga på att formulera sig. Alla skolor har något liknande förberett, både för döda elever och döda medarbetare (källa: jobbar som gymnasielärare). Och detsamma gäller nog i princip alla företag stora nog att ha en HR-avdelning.

  5. Naive_Paint1806 on

    Asså fattar väl hur det kan ses som sådär när allt redan är preppat för nån ska dö, men samtidigt vadå ska en lärare få i uppgift att formulera brev i såna här situationen? Är väl skönt för alla inblandade att det finns förberett, ifall en vill kan mam ju skriva till lite.