I simply cannot understand that when both inflation and interest rates are falling and oil prices are reportedly in free fall, that Kvickly and Coop can generally continue to raise prices. "Discount match" ? It doesn’t fit, Rema has the same cream for around 27-28 kroner. Hope that judgment from Norway will soon set a precedent in Denmark.

https://nyheder.tv2.dk/priserne_stiger/2024-08-21-opsigtsvaekkende-dom-kan-faa-betydning-for-priserne-i-dit-supermarked

There must be someone there "froth the cream" besides Arla, since they also just removed 2 percent of what you pay for and replaced it with the more low-fat and cheap water.

https://i.redd.it/ohu8wa5z15rd1.jpeg

Posted by ZandMan_DK

25 Comments

  1. At inflationen falder betyder kun at priserne ikke stiger lige så hurtigt som før. Negativ inflation findes nærmest ikke.

  2. EyeIntelligent2418 on

    Inflationen falder procentvis. Det betyder ikke at priserne falder eller stagnerer. Det betyder blot at der er mindre inflation i dag, end der var samme tidspunkt sidste år. Der kan ikke være negativ inflation (deflation) som økonomien ser ud lige nu. 

    Desuden er det usundt for en økonomi at have deflation, derfor sigter Nationalbanken efter 2% inflation pr. år. 

    Priserne vil blive ved med at stige, så længe folk vil betale.

    Det klogeste rent økonomisk at gøre under en periode med høj inflation, er at hæve skatterne markant. På den måde bremses økonomien og folk har ikke længere råd til at købe fx fløde. Så falder priserne. 

    Lige nu kan virksomhederne sende regningen videre til forbrugerne (hvilket er smart, ikke udnyttelse), fordi forbrugerne har penge til at betale en højere retning. Det hedder pricing power.

    Så længe folk stadig køber slik og øl (luksusvarer) i supermarkederne, så falder priserne ikke. Desuden vil de næppe falde, men højst stagnere midlertidigt. De højere priser er den nye standard.

    Det som regeringen så har gjort er at sende flere penge til forbrugerne, hvilket giver mulighed for at virksomhederne kan sætte priserne yderligere op.

    Udelukkende ud fra et økonomiperspektiv, så er det meget dumt. Så kan der var mange andre gode grunde til at give folk flere penge. 

  3. Altså Coop er virkelig pressede, fordi deres forretningsmodel ikke ser ud til at hænge sammen. Jeg kender ikke detaljerne, men de har måttet omstrukturere deres forretning flere gange, og de ser stadig ud til at tabe penge.

    Så jeg tror ikke, det har ret meget med inflationen at gøre. Jeg tror bare, Coop er dårlige købmænd.

  4. 1 Du forstår ikke hvad inflation er. Faldende inflation betyder ikke at priserne falder. Inflation betyder prisstigninger målt bredt på en stor gruppe af varer. Når inflationen falder betyder det, at priserne stiger langsommere end før. Skulle priserne falde, så ville det hedde deflation. Langvarig deflation er skadeligt for økonomien, da forbrugerne udskyder så meget forbrug som muligt, i forventning om, at priserne falder yderligere. Dette leder til et stort fald i BNP og stigende arbejdsløshed.

    2 Det er ikke supermarkederne der har scoret kassen på inflationen. Heller ikke selvom mange gerne vil have, at det er deres skyld. Salling Group havde i 23 et overskud på knap 2 mia. ud af en omsætning på 70 mia. Deres overskudsgrad ligger på ca. 2 %. Dette betyder, at for hver 100 kr. du bruger får Salling Group 2 kr. i overskud. Sænkede Salling Group deres priser med 3 % ville de lave et underskud, da deres indkøbspriser, husleje, lønninger mm. ville være uændret. De andre supermarkeder har en tilsvarende overskudsgrad (COOP undtaget, da de laver et hul i jorden). Inflationen har været på ca. 10 %, så hvis ikke supermarkederne havde hævet deres priser, så ville de lave et kæmpe underskud.

  5. Coop taber massivt penge, og de andre supermarkedkæder har også haft nogen rigtig dårlige år. Flere har også trykket sig fra Danmark.

    Kvickly og Coop er begge Coop, så jeg tænker ikke dommen for nogen effekt for dem.

  6. Det er ret vildt hvordan politikkerne og medierne har misbrugt ordet inflation og formået at forvirre store dele af befolkningen omkring betydning af inflation og deflation.

  7. Reasonable_Alfalfa59 on

    Teknisk set er de 2% fedt fortyndet med normal mælk, ikke vand. Man må ikke smide vand i mælk eller fløde.

  8. Uanset hvad jeg har af indkomst, så kommer jeg aldrig til at købe fløde til den pris, så må Piná Coladaen bare laves på en anden måde.

  9. unJust-Newspapers on

    Der er i sidste ende en og kun én ting, der får priserne at falde på en vare eller gode – frygten for at forbrugeren stopper med købe den.

    Jeg forventer f.eks på ingen måde, at oliepriserne falder. Folk har vænnet sig til at betale ca 12 kr literen for diesel, så hvorfor skulle olieselskaberne give afkald på den profit?

    De laver snarere sådan en en-tilbage-to-fremad manøvre, hvor brændstof bliver et par øre billigere over en periode, for siden at ryge den anden vej igen og blive dyrere end da det begyndte at falde. På den måde narrer man folk til at tro at det faktisk godt kan gå “den rigtige vej” – men det er bare en illusion.

    Indtil store dele af samfundet begynder at boykotte et produkt, så det kan mærkes hos sælgeren, skal vi absolut ikke forvente, at priserne på det falder. Fordi hvorfor skulle de det.

  10. Husk nu på at faldende inflation (som stadig er positiv) ikke betyder faldende priser.. Det er en indikation i forhold til et tidligere tidspunkt, oftest 1 år tilbage.

  11. Inflation er et vægtet gennemsnit over alle varer i økonomien. Så selv om inflationen er lav, kan det sagtens betyde at enkelte varer har en høj inflation, mens nogle varer så tilsvarende har en lav inflation.

  12. Når inflationen falder, betyder det ikke at priserne falder, det betyder bare de stiger mindre. For eksempel lad os antage vi sidste år havde en inflation på 10%, og vi i år har en inflation på 5%, så ser regnestykket således ud:

    Mælk kostede i 2022 100 kr, med en inflation på 10% ville en mælk i 2023 koste 110kr.

    I 2024 er inflationen på 5%, og det vil give en mælkepris på 110 kr + 5,50 ialt 115,50 kr.

    Alle kan jo sige inflationen er blevet halveret, varen stiger kun med 5,50 i stedet for 11 kr, men når en almindelig forbruger høre inflationen er faldet, så er forventningen ofte at varene falder, og der er ikke sandt.

    Håber dette hjælper lidt.

  13. Deflation er kun “en dårlig ting” i et gældsbaseret pengesystem, hvor pengemængden konstant skal øges.
    Et opsparingsbaseret pengesystem hvor pengene blot bliver mere værd, og pengemængden ikke øges, der er deflation det bedste der kan ske for os mennesker.

    Et pengesystem hvor pengene mængden ikke kan øges, uanset hvor meget vi mennesker bliver fristet, vil være helt optimalt. Årligt faldende priser er en naturlig proces grundet teknologiens deflationære natur, men da vores hverdag prissættes i penge hvis mængde årligt øges med 6%, så vil priserne kun stige.

  14. Jeps inflationen falder, men det afholder på ingen måder både fødevareproducenter, og især og kæder som Salling, coop og så videre i at spekulere i maksimalt udbytte og fortjeneste. Især føtex har ofte nogle vanvittige priser og såkaldte førpriser på varerne.

  15. Jeg forstår ikke argumentet i at sænke fedtprocenten med 2% fra 38% til 36%. Den har sgu da været 38% siden Ruder Konge var knægt. Jo selvfølgelig kan man nok snyde nogle forbrugere med det, men Danmark bliver sgu et sølle sted hvis vi om ti år sidder tilbage med 20% “piskefløde” som ikke engang kan piskes

  16. EconomyFearless on

    Ærlig talt syntes jeg også ting er alt for dyre stod og kikket på en dåse tun på tilbud til 25,95 her i går og tænkte fy for helvede det er dyrt for 109gram fisk.

    Der ud over købte jeg en sandwich der både var blevet dyrere og mindre over den seneste tid, 90 vs 60 kr