11 Comments

  1. Cute-Winner-2382 on

    Logiskt. Rädsla grundar väl sig ofta o okunskap. O gemene svensk knarkar väl inte. Sååå ja. Rädd för det okända.

  2. Svenskar är så patetiskt rädda för sin egen skugga i allmänhet att jag inte vågade nämna för min tjejkompis brittiska polare att vi testat weed så sa han ”Whot? Weeyd? Thats pööhfect after an eight bolle of coke and a pint with the lads” då visste jag att ett helt land lever med ett litet löv mellan benen och smyger runt med byxorna nere som små fjollor 🤣🤣🇸🇪 gött mos med propaganda

  3. De flesta är bara dumma i huvudet och super samtidigt skallen av sig var och varannan helg men ser inga problem med att bruka en av de bevisligen mest skadliga substanserna som finns.  

     Men fy fan för de jävla haschtomtarna. 

  4. Problemet med droger är att alla ambassadörer för det är samhällets bottenskrap.
    Du har allt från haschtomtar, pundare på Flashback och världens jobbigaste människor som säger att det botar cancer och man blir bättre på att köra bil när man rökt på.

    Man hör aldrig om vanliga Svenssons som tar en gås på semestern eller studenter som vape’ar gräs istället för att dricka.

  5. Det är bra att det äntligen börjar lyftas fram att den “officiella” förståelsen som vi har i sverige för hur beroende (av många typer; alkohol- och spelberoende också, t ex) fungerar är väldigt missvisande, för att inte säga helt fel…. Detta har vi som studerat både/antingen neurologi och/eller kognition vetat länge. Men oron för att “sända fel signaler” eller vilken jävla ursäkt politiker håller på med är ju, som många här iaf. förstår, både skadligt för individen och samhället.

  6. Det rör på sig även i Sverige iaf, om än med snigelfart. Goldberg var betydligt mer blygsam i sina utsagor för tio år sedan. Hoppas att han får se en reglering av narkotikamarknaden i hans livstid. Så snart som möjligt så klart, jag vill inte att mina barn ska behöva köpa sina droger av kriminella och be till gudarna att det inte är något dödligt de sätter i sig.

  7. Papercoffeetable on

    Säkert, men det är fortfarande bättre att inte hålla på med sånt skit än att göra det.

  8. Det är kanske lite förenklat, men hela Sveriges narkotikapolitik från 80-talet och framåt bygger på en mans tankar, nämligen Nils Bejerot. Det är mycket tack vare honom som vi har visionen om ett narkotikafritt samhälle och att det är förbjudet inte bara att sälja och inneha, utan även att ha narkotika i kroppen.

    För mig är det *helt* absurt att man inte har reviderat eller tittat på detta i någon större omfattning på nästan 40 år. Vi är ett land av akademiker och vi älskar att vrida och vända på allt, men den här hållningen är gjuten i betong verkar det som. Jag tror att vi kommer att mjuka upp politiken vad det lider, men beröringsskräcken är stor.

    Den politiker som skulle våga föreslå något annat riskerar att bli illa ansedd, en flummare som fiskar i grumliga vatten, kanske till och med att *man själv* kan misstänkas åtminstone ha intresse av att använda dylika preparat och nu vill att det ska vara lagligt. Det är lite som att en amerikansk politiker skulle våga föreslå att man kanske inte ska låsa in 14-åringar på livstid utan chans till frigivning, då är man “soft on crime”.