The preliminary investigation against Richard Jomshof (SD) is closed

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forundersokningen-mot-jomshof-laggs-ner

Posted by seblozovico

6 Comments

  1. TheMacarooniGuy on

    > Jomshof är hörd, han har beskrivit hur han har tolkat bilderna och vad hans avsikt har varit. Det har varit att visa att det bland migranter och invandrare finns de som begår brott

    När det passar en bäst så tar man sig an den accepterade förklaringen trots att man själv inte egentligen tycker så. Få SD:are tycker nog att “bara vissa migranter”, det som gör skillnad på SD och de andra riksdagspartierna är att SD tycker att “*alla* migranter”

    Då.. är.. det dags att vända kappan inför vinden…

  2. Inte oväntat att förundersökningen läggs, men vill bara påminna om att det är ingen harmlös satir utan högerextrema talepunkter han sprider.

    Bilderna Jomshof delat: ”går ut på att pakistanier lurar britter att de är hjälpbehövande när de i själva verket kommer att våldta brittiska kvinnor och bedriva jihad. Den andra bilden är en liknande teckning som anspelar på att muslimska migranter vill förgöra Europa med våld.”

    https://expo.se/nyhet/jomshof-pausar-uppdrag-misstanks-for-hatbrott/

  3. ”Enligt åklagarens bedömning rör det sig inte om hets mot folkgrupp eftersom bilderna lades ut på det konto som han använder i sin roll som politiker och att syftet var att delta i debatten om migration.”

    Svag motivering enligt mig. Det verkar som att lagarna inte är lika när det gäller riksdagsledamöter. Ser personligen tydlig likgiltihetsuppsåt.

    Men i Sverige har vi absolut ingen korruption :^)