3 Comments

  1. Dapper_Training2191 on

    E articol mai vechi, din Mai 2024, dar il pun ca sa vedem ca hartuitul de catre upper management al angajatilor de la ATOS Romania este o chestiune organizata ce tine de luni de zile, si nu doar o “scapare” a acelei managerite ce a amenintat fata aia ca o da afara din “nervi”.

  2. Si nu numai la Atos.

    Si la Amazon, Dell, HP si multe alte corporatii angajatii au primit mail-uri foarte simpatice de la upper management, in care li se impunea sa revina la birou cel putin x zile pe quarter, altfel o sa fie primii la eventuale layoff-uri. La mine inca nu s-a facut asta, dar sunt discutii.

    S-au prins baietii ca e greu sa dai afara oamenii in masa daca te iei dupa procedura, asa ca le impun conditii in care sa isi dea singuri demisia. Daca vor sa te dea afara, te cheama singur la birou cu managerul direct si ala iti serveste hartia cu un “trebuie sa semnezi” ca garnitura. Daca ai noroc, ai si 2-3 compensatorii la desert. Toate astea ca sa evite solidarizarea angajatilor. De asta le este frica cel mai tare.

    Ireal ce comportamente de mici imparati au managerii astia mijlocii, in conditiile in care angajatii aia de la Atos au si salarii de kkt, gen 3700 lei, probabil de 5-6 ori mai putin decat ar plati un francez. Da-i in plm de francezi imbuibati, nu pot sa ii futa pe aia de la ei acasa, ca ii paste ditai greva daca fac asta si o fac in europa de est, ca aici oamenii nu indraznesc sa se opuna.

  3. > managerii din România ai firmei au apelat la o tactică evident abuzivă: mai întâi au avut grijă ca o mare parte a angajaților să primească la evaluarea anuală calificative de performanță slabă sau mediocră (oare când i-au angajat nu le-au verificat competența?)

    Toate firmele mari fac asta atunci cand investitorii cer “eficientizarea” bugetului.

    > pentru ca apoi, folosindu-se de rezultatul evaluării, să le impună prin modificarea regulamentului intern prezența la birou, cinci zile pe săptămână.

    > Problema cea mai mare este că o mare parte a angajaților firmei Atos se află în diverse localități din România

    Si asta e o practica comuna de la pandemie incoace.

    Singurul element de noutate aici e ca lumea discuta deschis problemele astea de cateva zile cat inca e stirea calda. Dup-aia uita toti si back to “business” as usual.