“Cecilia’s” son is imprisoned in Denmark – became a gang criminal after placement in HVB and Sis

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/cecilias-son-ar-fangslad-i-danmark-blev-gangkriminell-efter-placering-pa-hvb-och-sis

Posted by robinrako

7 Comments

  1. Han var kriminell (möjligtvis också gängkriminell) innan placering, att en mamma försöker hitta förklaringar och leva med det faktum att hon fått en kriminell son är inte så konstigt. Men när han blev placerad var det med största sannolikhet för sent för att få honom att ändra bana.

    Vad kan samhället göra för dessa ungdomar som faktiskt har en effekt?

  2. ”Blev kriminell efter placering på HVB och SiS”

    men

    ”Socialtjänsten bedömer att han lever en kriminell livsstil och han placeras i flera omgångar på HVB- och Sis-hem.”

  3. bushmillsNbitches on

    även om vissa av de där hemmen nog inte fungerar optimalt för att rehabilitera ungar så tror jag inte cecilia vinner pris som årets mammis heller även om sonen nu fick åka på hockeyläger.

  4. Oj, förvånande att fritidsgårdar, HVB-hem och Sis-boenden inte ensamt magiskt omvandlar honom till en laglydig medborgare. Finns det någon annan källa till auktoritet i en tonårings uppväxt? Typ en som fött honom till denna värld?

    Sen får man ju komma till en insikt. Inte alla går att rehabilitera, vissa har gjort sina val. Redan vid 15 års ålder har man en moralisk kompass och väljer man sadistisk gatuterror då har man gjort sina val. Om han släpps ut när han är 45-50 år gammal får man hoppas att han lugnat ner sig.

  5. > Hon menar att samhället misslyckats i försöken att hjälpa sonen.

    Alltid samhällets fel. Det finns ingen självkritik.