Why does ANO have such an incredibly high percentage compared to other parties? Not even SMER had such a percentage in Slovakia, and that party was right behind it

YES an incredible monopoly

https://i.redd.it/0ybx9axsq6qd1.jpeg

Posted by letifer1608

12 Comments

  1. ANO je technicky vzato SMER + Hlas dokupy. Monopol má pak, bo Babiš charismatem a marketingem vysál veškerou relevantní konkurenci u daných voličských kohort. Plus vláda není extra schopná v plnění programu, čímž mu voliče dál přihrává.

  2. Protože ANO je víceméně stanová strana (bohužel) reprezentující neorganizovanou českou levici (kterou ANO víceméně v minulém desetiletí kompletně rozmetalo), a ČR je velmi levicová země.

    To, co v minulosti chodilo komunistům, ČSSD apod. dnes chodí ANO. ČSSD + KSČM na začátku tisíciletí měly dohromady 49% voličskou podporu. Ještě v roce 2013 to např. bylo 34%, to bylo v době na začátku existence ANO kdy ta strana spíše luxovala ODS. Takže její podpora pohybující se dlouhodobě kolem 30% sedí.

  3. No-Tomorrow1012 on

    Protože je momentálně v opozici. Další strany vstupují do voleb v koalici (ODS, TOP09, KDU-CSL) a spoji se s STAN a piráty, takže ve finále je poměr jiný..

  4. rotacni_anuloid on

    Jejich drtivým volebním elektorátem jsou důchodci, kteří disciplinovaně k volbám chodí. Tak jim slibuje především navýšení důchodů a dostupnou zdravotní péči.

  5. tak Smer + Hlas měl 37% v minulých slovenských volbách. ANO je prakticky Smer a HLAS v jedné straně. Havlíček je jeho Pelle

  6. Jelikož nemusí v podstatě nic dělat, stačí jim jen kritizovat současnou vládu a to jim zajišťuje postupný nárůst voličů. Plus většina lidí pořád nechápe souvislosti, takže jim stačí, když Babiš řekne něco o důchodech a hned je jejich oblíbenec. A do toho současná vláda bohužel absolutně nezvládá komunikaci se spodními 90%. A i na základě toho jsou ve vládě lidi, které prostě 90% spodina nesnáší (Pekarová, Fiala, Bartoš…). A ještě ke všemu v podstatě pro voliče ANO neexistuje další alternativa. SOCDEM je ve stadiu klinické smrti, Zelení jsou jen pro mladé a u starších lidí maj pořád jen pověst objímačů stromů, kteří nesnáší auta.

    Vlastenecké strany jsou pak hodně rozstříštěné, protože se na tomhle modelu přiživuje čím dám tím víc individuí, kteří v tom vidí jistotu velkého zisku.

    Každopádně v rámci toho modelu, co jsi sem dal, tak myslim, že ODS může mít, potažmo, pokud je TOP 09 a KDU dostatečně vykouří, aby s nima ODS udělala další SPOLU, protože tyhle dvě strany to samy rozhodně dál neutáhnou a budou se teď muset prokouřit celým vedením ODS, aby s nima šli do další spolupráce.

    Naopak Piráti budou mít určitě míň. Od parlamentních voleb jsou úplně v háji, neni o nich vůbec slyšet a Bartoš už je prostě za zenitem a neni atraktivní už ani pro mladé, kteří v něm dřív viděli borce, co jim zlegalizuje marihuanu a pak si s nima upalí špeka.

    Motoristě – Přísaha jsou čistě Turek. Pokud nebude před volbama všude on, tak půjdou tyhle strany dolu. Naopak KSČM podle mě půjde přes 5%. Teď už ti dorostla generace, která nepamatuje před 1989. Pro ně už je tohle období archeologických vykopávek. Viděj v komunistech levicovou variantu oproti ANO, slibující práci a sbohem chudobě.

  7. Pokud si ostatní strany nedají dokupy marketing na dostatečnou úroveň aby mohli konkurovat ANO, tak prostě bude drtivá výhra ANO.

  8. He_of_turqoise_blood on

    Může za to více faktorů:

    1) ANO vyjadřuje obecnou nespokojenost. Doba není nejlepší, takže kdokoliv nespokojený má průnik s ANO

    2) ANO to hraje na všechny strany. Oni jsou populisti a dávají si to za rámeček. Nejedou nalevo, napravo, ani kamkoliv jinam. Prostě se nikde nevážou, a tak je nejde nesnášet za radikální názory. Nejsou pro Ukrajinu ani proti, pro EU ani proti, prostě nemastní neslaní

    3) Poslední vláda ANO měla “štěstí”, že byla v době ekonomického růstu. Všechno rozdali, za covidu nasekali dluh a současná vláda dostala akorát prázdnou kasu, takže na vládu ANO se vzpomíná jako na štědrou, protože to ona byla (měla z čeho rozdávat…)

  9. Muze se stát a je to dost pravděpodobné, že ten rozdíl za rok ve volbach do PS bude ještě větší.