From 1.1. charging for light bags for fruit and vegetables in stores is introduced

https://index.hr/vijesti/clanak/od-11-uvodi-se-naplata-laganih-vrecica-za-voce-i-povrce-u-trgovinama/2599024.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d&fbclid=IwY2xjawFbWa5leHRuA2FlbQIxMQABHYjRkGqwjwA1CnvSJeJikChWV-eZk1M0JFrp6jDQI7YY06TPbmxFxV5bWw_aem_E2mSBNmCcYm6wOG4ullm9g

Posted by swemirko

15 Comments

  1. Transformator-Shrek on

    Znači li to da moram svaku jabuku posebno vagati i printati cijenu ako ne želim plaćati vrećicu?

  2. Ne kužim dramu imate za kupiti vrećice za voće i povrće za višekratnu upotrebu i problem solved. Ne koristim plastične vrećice od dućana već godinama.

  3. jennyfromthekvart on

    Ionako sam ih koristila za pseca govna kupit… sad cu sve natuc u jednu i poljepit dvjesta kodova gore pa neka provjerava i vaze I don’t care.

  4. ValuablePotato4257 on

    Hrvati kad ih HDZ pljačka 30 godina do kostura: I sleep

    Hrvati kad moraju ponijet od doma većicu težine jednog miligrama, ili platit većicu 3 lipe, ili kad se bore protiv čepa na plastičnim bocama jer ih udara u lice: SAD ĆE ONI MENE VIDIT

  5. U Interspara uzimam biorazgradive vrećice koje koštaju 0,05 € pa će i ove plastične vjerojatno biti tu negdje.

  6. Opet se potrošač mora jebat da se smanji plastika, a proizvođač iz pitaj boga kojeg razloga sve zamotava u 7 slojeva plastike.

    Zasto je dopušteno da bilo koji proizvod koji se može pakirati u papir pakira u plastiku. Primjer broj jedan je tjestenina. Kako Barilla npr moze bit zapakirana u karton, a vecina ostalih marki je u plastici.

    Najveca razlika za okoliš ce se napravit tako da se regulira pakiranja proizvođača. Kad bi se to počelo ne bih imao nista protiv toga da se regulira i potrošač, ali ovako govno pojed isključivo potrošač

  7. Ne znam zašto uopće forsirati ove gluposti s jednokratnim plastičnim vrećicama za voće i povrce…treba ih zabraniti i isključivo dozvoliti samo papirnate vrećice ili skarnicle.

    A biorazgradive vrećice su “scam” jer i dalje stvaraju mikroplastiku. Biorazgradivo =/= kompostabilno.

    Btw. postoji i kompostabilna plastika, ali se ne koristi za vrećice, a iz nekog razloga još uvijek se jako malo koristi za ambalaže, obično samo na nekim “bio” proizvodima.