9 Comments

  1. >IF Metall har i ett möte med Arbetsförmedlingens ledning försökt få myndigheten att plocka bort jobbannonser från Tesla i Sverige. Men de fick nej. ”Det är inte olagligt eller otillåtet att annonsera efter strejkbrytare”, uppger Arbetsförmedlingen.

  2. Rimligt resonemang av Arbetsförmedlingen. De har ett uppdrag att göra och ska inte ta ställning i arbetspolitiska konflikter.

  3. Denna konflikt känns bara mer parodisk efter det kommit fram att Socialdemokraterna skickar uppdrag till callcenter i Barcelona.

  4. Jag förstår att man kan tycka illa eller ha åsikter om att Tesla styr sitt bolag annorlunda jämfört med många andra men vad jag inte riktigt förstår är vad det är IF Metall försöker att åstadkomma med denna sten och smutskastning? Förutom att driva sin egen agenda om att försöka kräva och tvinga Tesla till ha kollektivavtal vilket dom inte ens har laglig grund för att göra. Vad jag minns från tidigare undersökningar/intervjuer av anställda hos Tesla så var större delen nöjda med avtalsvillkoren och arbetsmiljön och hade inga synpunkter på att det inte finns kollektivavtal, eller är jag ute och cyklar?

    Verkar i mina ögon mer som ett desperat försök att gräva sig ur sin egen grop av IF metall.

  5. Den svenska modellen går ut på att staten inte sätter minimilöner och inte heller lägger sig i lönesättning och annan förhandling. Istället är det arbetsmarknadens parter som ska lösa det. Det finns inget krav på att teckna kollektivavtal men facken har olika verktyg de kan ta till och arbetsgivaren har olika verktyg att kontra med.

  6. Säg att Tesla får som dom vill, hur länge tror ni det tar innan det skitföretaget vänder på de anställda och vi sitter här igen? Det finns ingen chans att Tesla gör detta för att främja de som jobbar där, dom är bara ute efter att kunna få rövknulla sina anställda utan konsekvenser.

  7. *André Thierig suckar när han får frågan om strejken i Sverige.*

    *”Situationen i Sverige har inte haft någon inverkan på oss här”, säger han.*

    *IF Metall tog ut underleverantören Hydro Extrusion i Vetlanda i konflikten och blockerade allt arbete som har med Tesla att göra. Planen var att det skulle hindra bilproduktionen eftersom Hydro levererar en viktig komponent, en aluminiumprofil till krockskyddet.* 

    *”Produktionen påverkades inte alls. Nu får vi komponenterna från Kina i stället”, säger André Thierig.*