Dankort use in free fall: ‘Some companies get paid well’

https://www.dr.dk/nyheder/penge/dankort-brug-i-frit-fald-nogle-virksomheder-tager-sig-godt-betalt

Posted by doyoueventdrift

18 Comments

  1. doyoueventdrift on
  2. Works as designed — dette var den ønskede effekt fra lobbyisterne.

    Man tvang kortgebyret over på butikkerne så kunden altid betaler samme pris uanset kort – så kunderne nu tror at det er gratis at betale med kort. Kunderne lod sig godvilligt narre fordi intet er så godt som noget der ser gratis ud.

    Dermed har billige kort (som Dankort) ingen mulighed for at overleve i.f.t. Mastercard + VISA som kan tage meget højere gebyr og så lave reklamekampagner o.a. for pengene.

    Butikkerne betaler meget forskellig pris afhængigt af om der betales med Dankort eller Mastercard.

  3. Der er mange steder, der ikke tager imod Dankort. De fleste banker udsteder det heller ikke mere. Det er nemmere med VISA/Dankortet, men der er også tit VISA delen, der bruges.

    Hjemmesider som [nfbio.dk](http://nfbio.dk) er særligt irriterende. Man vælger Dankort, men når man klikker videre, springer den tilbage til VISA. Kun, hvis man vælger Dankort lige inden, man trykker bestil, undgår man VISA.

  4. Mediocre_Spender on

    Man skal måske også overveje hvorfor så mange danskere stort set kun får udleveret debetkort med saldo kontrol.

    Uagtet at Dankortet er billigere eller ej at anvende indenrigs, så er Dankort i sig selv stort set ubrugeligt. Markedet ved at antallet af rene Dankort er stødt faldende til nærmest ikke eksisterende og derved bliver det en dårlig forretning at prioritere Dankort som den eneste indløsningsaftale, hvis man er ny på markedet eller hvis man skal prioritere økonomisk, hvis man ikke har råd til både Dankort og internationale kort.

    Dankort har ikke fulgt med. Det lider den død det burde.

  5. Selvom det er lidt trist, vi har jo netop tilkæmpet os Dankortet som en løsning der ikke koster os forbrugere noget at bruge, men omvendt er det vel et sundhedstegn. Markedet reagerer på at Dankortet er blevet alt for dyrt (for butikkerne) at bruge. Så er det kun godt at der kommer mere konkurrence på det marked.

    Nets har udnyttet deres førende position på markedet, og det straffes de nu for.

    Jeg håber dog ikke at det fører til at de udenlandske kreditkort selskaber bliver den eneste mulighed. Det bliver dyrt for os forbrugere.

  6. I resten af verden har MasterCard og VISA (som dominierer ca. alle andre markeder totalt) meget højere gebyrer for de handlende end de har i Danmark, netop pga. Dankortet.

    Det er kun for at få bugt med Dankortet at de pt. tilbyder bedre priser i Danmark, og både banker og konkurrencestyrelsen hopper lige på limpinden. Kortsynet fladpanderi.

  7. Det er så tåbeligt og latterligt at bankerne ikke blev tvunget til at få Dankort moset ind i telefonen. NETs Dankort app var til grin. Virkelig til grin. Jeg insisterede på at bruge den fordi jeg er stor fan af Dankortet vs VISA som lægger gebyret på butikken der så i sidste ende hæver prisen på varen. Men føj for en app. Jeg havde fat i NETs kundeservice så mange gange med bugs. Engang fik jeg fat i en supporter der selv havde samme problem med app’en og han forventede ikke der kom en løsning (betaling fra lock-screen på iPhone). Han havde ret. Appen blev fjernet. 

  8. Jeg har et kombineret dankort og Mastercard. Banken siger jeg så selv kan vælge, hvad jeg betaler med i butikken.

    Problemet er bare, at jeg ikke præsenteres for et valg. Altså jeg har ét kort jeg kører igennem, og jeg har ikke nogen mulighed for at vælge om det er den ene eller anden.

  9. Små erhvervsdrivende er i årevis blevet taget i numsen af Nets, som har monopol på at modtage Dankorte. For et år siden skiftede vi til Flatpay(som ikke kan tage dankort) og kan konstatere at det første år har vi sparet 17.000,-. Det er ikke meget for store virksomheder men for vores lille 2 personers virksomhed er det en ok bonus.

    Dankortet er billigt, men alle de gebyrer som Nets har kunnet finde på, overfor deres kunder, har kostet os dyrt.

    Vi har været kunde ved Nets i 28 år og det har vel kostet os 250-300.000,- for meget.

  10. Jeg forstår ikke hvorfor regeringen ikke reagerer på visa/mastercard priserne. De lægger en transaktionsskat på noget ala 1,5% oven på danskerne. I gamle dage var der kun én der fik lov at opkræve skat.

  11. Ikke fordi jeg har har en ide, men hvad med EC kortet som er brugt i Holland og Tyskland Рman kan ogs̴ betale med det i Danmark (for det meste) ?

  12. stuffthatdoesstuff on

    Ah ja, en butik jeg handler i indimellem hapser lige 3kr når jeg betaler med firmaets mastercard

  13. McD tager ikke dankort mere… prøv at betale med et rent dankort… Dankortet er dødt – det er ærgerligt men sÃ¥dan er det.

  14. Det er så uheldigt for samfundet vi ikke kæmper hårdere for dankortet, det ender med at spilde os så mange penge i fremtiden i gebyr

  15. Jeg har et Dankort/Mastercard. Nogen gange bruger det Mastercard delen også selvom Dankort kan bruges der hvor jeg betaler. Ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre ved det. ¯\_(ツ)_/¯

  16. Alternative_Pear_538 on

    Regeringen er ligeglade fordi deres kernevælgere allesammen har Kunde Plus Ultra Deluxe pakker som man kan få når man har tonsvis af penge stående, og gebyrerne man betager afhænger af kundepakken. Imens kan alle vi normale mennsker uden specielle kundepakker så bare få lov at betale gildet som det altid går med de borgerlige.