I expect the same in Estonia, Estonian and English are sufficient, I would replace Russian with German personally Thoughts?

https://www.err.ee/1609466428/lati-sularahaautomaatidest-kaob-vene-keel

Posted by mongoloidmen556

7 Comments

  1. Kuidas aitab keskmist sularahaautomaadi kasutajat Võrus või Nõmmel see, et mõni Jõhvi või Lasnamäe penskar ei suudaks muudatuse järel ilma kõrvaliste inimeste abita raha välja võtta?

    Mul pole midagi vastu sellele, et vene keel kaoks enamike maakondade sularahaautomaatidest, aga kui seda teha Ida-Virus või Lasnamäel, siis see oleks lihtsalt mõttetute olmeprobleemide tekitamine.

    Lõppkokkuvõttes need umbkeelsed pensionärid lihtsalt hakkavad tulema raha välja võtmiseks otse pangakontoritesse, raiskama klienditeenindajate aega ja tekitama seal pikki järjekordi.

  2. Previous-Silver-8550 on

    Miks Eesti ei võiks vähemalt Läti tuules sama teha? Et kui esimesena ei julge, siis vähemalt järgida.

  3. Pigem on eestis nii, et nooremad juba räägivad ka vene keelt,eriti kes töötavad ehitus või autontuses, kuna ukrainlasi on väga palju ja vaja suhelda.

  4. NefariousnessPlus292 on

    Tegelikult on pisut hämmastav, et Eesti sularahaautomaatides pole lõunaeesti keelt, mis on ometi ka siinne põliskeel. Mingi okupantide keel peab aga nui neljaks olema. Miks? Äkki ma sooviksin rannakeeles raha välja võtta? Miks diskrimineeritakse Eestis rannakeelt? Viinavedajad tiirlevad hauas nagu vurrid.

    Omniva ekraanidel on hoiatus. Palutakse mitte panna kappidesse sularaha. Sama hoiatus on ka vene keeles. Miks? Miks? Miks? Kas välismaal hoiatavad ja teavitavad mind pakiautomaadid eesti keeles?

    Keelt õpitakse siis, kui seda on tarvis. Kui infot jagatakse lahkesti vene keeles, siis pole venelastel mingitki stiimulit eesti keelt õppida.