Researcher has spent seven years in closed, Muslim environments – has one particularly important recommendation [Familieretshuset skal pålægge manden at opløse det islamiske ægteskab.]

https://nyheder.tv2.dk/2024-09-20-forsker-har-vaeret-syv-aar-i-lukkede-muslimske-miljoeer-har-en-saerlig-vigtig-anbefaling

Posted by SpytAtomerUd

23 Comments

  1. Det er altså uhyggelig læsning, og denne gang ikke bare grebet ud af en kontekst for at få en EB forside eller trafik til forfatterens private blog.

    Flere ting skriger parallelsamfund i det her, bla.:

     
    > Kvinder kan blive skilt under dansk lov i Familieretshuset. Men bagefter kan ægtemanden eller familien sige: “Jamen, du er ikke skilt i henhold til sharia, så derfor er du stadig gift.”

    > Ifølge Jesper Petersen bliver en dansk skilsmisse simpelthen ikke anerkendt i de parallelle retspraksisser

     
    Men han har også nogle fine løsningsforslag.

    > Hvad så hvis manden siger nej?
    >
    > Så må velfærdsstaten flekse sine muskler og begynde at gå over i straf. Dagbøder eller andet, det må politikerne beslutte. Men vi skal tvinge manden til at give kvinden fri, siger forskeren.

     
    Men som Nina Palesa Bonde pointerer, er løsningen ikke at lave ny lovgivning, vi “så heller ikke bruger”.

    I stedet skal vi pakke berøringsangsten væk.

  2. Ambitious_Credit_425 on

    >Kvinder kan blive skilt under dansk lov i Familieretshuset. Men bagefter kan ægtemanden eller familien sige: “Jamen, du er ikke skilt i henhold til sharia, så derfor er du stadig gift.”

    Jeg kan ikke helt forstå problemet. Så er de vel skilte?

  3. I 7 år har Jesper Petersen fulgt de muslimske milijøer INDEFRA. ha ha ha ja fuldstændig. Ham lurede de ikke.

    Det værste er at den her ligegyldige rapport helt sikker fører til mere ligegyldig lovgivning som ingen af muslimsk afstamning nogensinde kommer til at høre om eller leve under.

  4. Alternative_Pear_538 on

    Men der er jo allerede et system til det, hvor moskéen kan opløse ægteskabet om manden vil det eller ej. Et system der for mindre end en uge siden blev rakket ned af såkaldte “islamforskere” som åbenbart ikke mener at kvinder skal kunne blive skilt uden mandens accept. Meget udansk synspunkt IMO.

  5. Som andre så er jeg kritisk overfor nogle af anbefalingerne. Meget af den eksisterende lovgivning ville allerede kunne gøre meget, hvis den blev anvendt, *og*, hvis vi gjorde mere for at skabe bedre muligheder for at undslippe social tvang, ville det også hjælpe:
    Én ting kunne være, at man igangsætte flere aktive og opsøgende programmer, som kan, eksempelvis, hjælpe minoritetskvinder i arbejde, så der opstår en økonomisk uafhængighed, eller så de bare bliver bevidste om deres rettigheder. En anden kunne være, at man eksempelvis afskaffede den gensidige forsøgerpligt (for alle). Og en helt basal materiel ting ville være, at sørge for at der er bedre adgang til eksempelvis exit-boliger. (Altså, det arbejde som den sidste regering igangsatte sammen med venstrefløjen og Radikale Venstre.)

    Vi behøver grundlæggende ikke meget ny lovgivning på området; vi har brug for at de muligheder vi allerede har, bruges ordentligt og meningsfuldt.

  6. Hvis den danske lov ikke følges, skal der retsforfølges efter den danske lov. Intet andet er rimeligt i min optik. Loven gælder for alle danskere uanset baggrund. At differentiere på baggrund af etnisk baggrund er – ja, racistisk.

  7. Ligesom at forvaltningen egentlig ikke kan opløse islamiske ægteskab, så kan retten heller ikke beordre nogen til at høre det. Eftersom at islamiske ægteskaber ikke er validt i dansk ret.

  8. For en stund siden skrev jeg på norge-subben at innvandrere burde pålegges å levere en ektepakt for å få opphold /statsborgerskap osv. En ektepakt der ekteskapet går over til å følge norsk lov. Det ble jeg selvsagt nedstemt for uten argumenter. Det islamske ekteskapet er ubalansert. Ville dere vurdere noe tilsvarende?

    Og disse “muslimsk gift” tingene, det er jo ekstremt parallell-samfunn. At slikt forekommer er helt håpløst.

  9. EqualShallot1151 on

    Kunne man ikke ligge en obligatorisk accept af at dansk lovgivning står over foreningens, sammenslutningers og religiøse samfunds regler ind som den del af det at blive statsborger/får opholdstilladelse. Derefter kunne overtrædelser straffes.

  10. Man kan ganske enkelt forbryde Sharialov praksis i Danmark – og udvise enhver der praktiserer dette i vores land. At det i det hele taget praktiseres – er en underkendelse af magtens tredeling i Danmark – hvor domstolene i forvejen, er den eneste instans i Danmark der kan dømme nogen borgere. Nu mangler man så bare i prallelsamfundene, at følge vores i forvejen udmærkede lovgivning – og dernæst, at udvise personer for bestandigt – der praktiserer sharialov i vores land. Alle handlinger der begåes i.f.m. sharialov efter en skilsmisse ved danske domstole – er at betragte som værende frihedsberøvelse, voldtægt og trusler / vold. Her kan man fordoble straffen for sharialov praksis – med tilhørende udvisning af Danmark – og problemet løser sig selv.

  11. Practical_Night_4535 on

    Dansk lov anerkender ikke islamisk vielse og derfor er det parallelt. Hvis man er muslim så er det måden man bliver gift på. At man vælger at blive gift på rådhuset ændrer ikke på at man er gift islamisk. Bliver man islamisk skilt vil man stadig betragtes som gift i Dk. Bliver man dansk skilt så betragtes man stadig som værende gift islamisk. Sådan har det altid været. Ved ikke hvilken dyb tallerken denne forske har genopfundet.

  12. Sharia = 💩

    Men noget lort kan bruges som gødning, så det var måske ikke så pænt sagt om lort

  13. Valuable-Scar-8154 on

    Jeg har aldrig, og vil nok aldrig helt forstå hvorfor man ønsker at gøre stedet man er flygtet til i håb om et bedre liv, til ligeså stort er helvede som det de kom fra.

  14. Hot_Improvement3213 on

    Jeg håber, at Europa, og især Skandinavien, vågner op og indser, at disse folk ikke er integrerbare i vores samfund. Vi skal ikke have flere her op.

  15. >Forbyd religiøst polygami.      

    >Forbyd fastholdelse i religiøse ægteskaber både i teori og i praksis.   

    >Forbyd religiøse tvangsægteskaber både i teori og i praksis.   

    >Konsekvensret fejlantagelser i trossamfundsloven om den religiøse autoritets medvirken ved indgåelse af islamiske ægteskabskontrakter.   

    >Undersøg muligheden for at forbyde indgåelse af religiøst ægteskab uden forudgående eller samtidig indgåelse af civilt gyldigt ægteskab.   

     >Undersøg muligheden for, at familieretshuset sammen med den civile skilsmisse kan nedlægge påbud om, at et religiøst ægteskab opløses af parterne med rekurs til domstolene.    

    Altså jeg er ikke sikker på hvordan det her rent praktisk skal kunne gennemføres.   Et islamisk ægteskab kræver 2 mandlige vidner, et tilbud om ægteskab og en accept. Slut. Der er ikke noget formkrav eller krav om at det er imam eller myndighedsperson der skal gøre det.    Ved at forbyde religiøst poligami, forbyder man derved også polyamourøse forhold ol.    

    Det religiøse ægteskab fastholder den og de personer der efterlever det.  Og hvordan er skal dwt gennemføres at manden giver religiøs skilsmisse? Han skal dømmes til at sige “jeg hsr givet dig skilsmisse”?

          Glæder mig til at se den lovtekst der skal danne grundlag for det.