Richard Jomshof (SD) steps aside

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jomshof-sd-kliver-at-sidan

Posted by BogleheadsAndChill

34 Comments

  1. BogleheadsAndChill on

    > Anledningen är enligt honom själv att han delat två stycken islamkritiska satirteckningar på X.

    Den viktiga frågan: någon som kan leverera dessa två teckningar?

    EDIT: Fungerar inte Reddit så fungerar alltid Flashback.

  2. Att ha en kriminell ordförande i justitieutskottet vore väl ingen stor grej? Alt-högern är tydliga med att de står över lagen.

  3. Ännu en enstaka individ. Som varit i toppskiktet sedan början. Känns nästan som om hela partiet består av enstaka individer.

  4. ICA_Basic_Vodka on

    “Hot mot demokratin!” – eller?

    Alltså, hur skall vi ha det? Är det ett hot mot demokratin när vi inskränker yttrandefriheten – eller är det okej när det leder till att vi blir av med riks-islamofob-dyngspridaren Jomshof? För alla är lika inför lagen i ett rättssamhälle…

    Diskutera i små grupper.

  5. Ganska roligt ändå att Jomshof/SD:are hade fått frispel om det var en Vänsterpartist som delade en satirteckning om Israel eller Judar och gråtit om antisemitism.

  6. Hur hamnade vi här? Åtal för teckningar?
    Är islamister en folkgrupp vi skall värna verkligen?

  7. barbaren_i_pyjamas on

    Dags att slopa lagen om hets mot folkgrupp – den missbrukas uppenbarligen och appliceras helt selektivt.

    Palestinademonstranter, Vänsterpartister och islamister sprider “Hitler hade rätt”, “Hitler vad guds straff” “Mörda alla judar”, etc., men de åtalas inte. Uttrycker du kritik mot islam åtalas du direkt dock.

  8. Anledning ska enligt egen utsago ha varit att ett korsdrag uppstod under intervjun villken ska ha ”sabbat frillan ju”

    Detta rapporterar säkra källor

  9. Borde det inte finnas sätt för svenskar att göra civil olydnad gällande detta? Att så många människor delar teckningarna samtidigt att de inte kan göras något åt det?

    Rent teoretiskt såklart, om denna befolkning uppskattar yttrandefrihet mer än ett tankesystem som styr ett dussin fascistoida länders.

  10. DisgruntlesAnonymous on

    Frågan är;

    Satte han sedan händerna på höften och tryckte ihop knäna tajt?

    Juckade han bäckenet?

    Förvred han sedan tiden igen?

  11. BeardedUnicornBeard on

    Brukar inte stötta SD men religion ska man få skämta om. Sen om det är osmakligt eller ej det är upp till var och en. Säger bara att man SKA få göra det ifall man vill.

  12. Varför får jag känslan av att SVTs rubriksättning (förutom namnet) skulle varit något annorlunda om det handlat om t.ex. en miljöpartist som tillfälligt tog en paus i ett utskott?

  13. SD är ett dåligt parti. Jomshof är en mupp med svart/vita åsikter. Men hur fan kan man bli anmäld för HMF pga teckningar? Pinsamt Sverige

  14. Problemet är väl att för många likställer muslimer med araber eller andra folkgrupper som utgör en stor andel av de som invandrat till Sverige de senaste åren. Det är lätt att hävde att kritiken riktas mot religionen när man egentligen vill uppvigla mot själva folkgruppen. Eftersom det är svårt att göra den gränsdragningen så tycker jag det är bra att saken utreds av polis. Ju fler domar vi får destå tydligare blir lagstiftningen.

  15. Hefty-Return-756 on

    Är det nu vi ska ha en hätsk diskussion utan att ha sett bilderna han är misstänkt för? Och där folk tar ställning till huruvida han är skyldig eller inte baserat på vad man tycker om SD rent allmänt?

  16. Alla har ju rätt till sin åsikt. Detsamma gäller alla människors skyldighet att följa lagen, oavset om du personligen tycker det är en ”sämre” lag. Men poängen jag vill göra här är att hur f*n kan dessa SD anställda ständigt trampa i såna här minor? Små eller stora spelar inte så stor roll, men herregud.

  17. Hoppas fortsättningsvis att man slipper höra att vi har yttrandefrihet i detta land. Den är alldeles för inskränkt för att man ska kunna tala om att den existerar på något betydande sätt.