Moved in this summer after the house had been uninhabited for about a year and before that was owned by an old man who probably hadn’t done anything to the tiles for many years

https://i.redd.it/iu1c8j7ru0od1.jpeg

Posted by linjobisto

46 Comments

  1. kyrkligmidsommar on

    Högtryckstvätt kommer du långt med. Börja där och se om du är nöjd efteråt, förmodligen kommer du vara det.

    Om du nyligen blivit husägare, köp en ordentlig högtryckstvätt som man både kan ställa in tryck på, kan ge ett högt tryck och som det finns bra tillbehör och lätt att hitta reservdelar till. Kärcher är bra. Tro mig, du kommer tacka dig själv att du lade lite pengar på det.

    Edit: Jula har just nu rea på denna, säkert helt OK. https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/hogtryckstvattar/elektriska-hogtryckstvattar/hogtryckstvatt-027217/

    Stanley är väl inget superkul märke men det lär gå att hitta reservdelar till den iallafall.

    Edit 2: wow, nedröstad inom 4 minuter. Stay shitty Sweddit!

  2. Stor fet högtryckstvätt med en massa tillbehör och sen kemikalier så mossan inte kommer tillbaka! Som exempel kolla in videona av Partridge Exterior Cleaning på youtube.

    Svar: Betala för professionell service.

  3. Jag skall inte säga att det är det bästa sättet men en högtryckstvätt fungerar. Det är lättare att få bort nät det är fuktiga som efter regn. Använd såpa förre för att lösa upp och låt verka någon timme.

    Fyll sedan eventuella sprickor melland stenar med fogsand.

    Det finns även speciella medel som både rengör och döda mossan som kan leva i porer is stenden och växa tillbara efter rengöring.

  4. Farsan lånade en eldspruta takläggare har när de lägger tjärpapp och eldade upp skiten. Fungerade bra

  5. Våld, vilja och vaselin!
    Eller helt enkelt en högtryckstvätt.

    Ett tips är att hyra en via t.ex. appen Hygglo så slipper du köpa en.

  6. Ta inte bort mossan, mossa är vackert. Det är något vi alla borde uppskatta mer. När jag ser mossa blir jag glad.

  7. Högtryckstvätt med borste endast. Funkar galant hos oss. Finns medel som dödar mossan med och ruttnar så det blir enklare att få bort. Men det har jag ej prövat!

  8. Högtryckstvätt för höginkomsttagare och stålborste för låginkomsttagare. Skämt o sido. Båda funkar men Högtryckstvätt är otroligt mycket roligare och effektivare. Se till att preppa ytan med stenrengöring innan så underlättar du arbetet.

  9. Hade behållit mossan och vore det inte olagligt hade jag sagt salta, men inte för nära gräsmattan. Vet att vissa använder diesel, antagligen det också olagligt.

  10. ButterscotchEven6198 on

    Tror såpa är väldigt bra för detta. Västerbottensåpa har haft en del reklam med före och efter bilder på när man tagit bort mossa och alger. Och de har just skrivit om att det är bättre än högtryckstvätt iom det inte skadar.