The Last Muskox in Sweden are Dying Out – here’s how we can help





Posted by Albin9966

3 Comments

  1. Lite äldre video, men tycker fortfarande att den är väldigt relevant. Det är sjukt att myskoxar inte räknas som en svensk art

  2. Jazzlike_Spare4215 on

    Visst dom kanske inte hör hemma här mer än vad mammutar gör som alla här verkar påpeka. Men problemet här va väll inte att det behövdes pengar va väll bara att dom inte fick tillåtelse att flyga helikopter och sånt för att inspektera. Alltid byråkrati som är i vägen för allt väldigt sällan det är riktiga pengar.

    Men jag tycker i alla fall dom är värda att försöka hålla kvar här. Kan inte direkt bli en invasiv art då dom självdör mer eller mindre utan hjälp och dom är stora och coola och gör inte mycket skada för nån. Vandrande hanar skulle väl va bra att söva ner och skicka till nått annat land/flock alternativt om det inte behövs och ses som för dyrt då är det väll bara att slakta dom. Köttet/pälsen/hornen lär väll dra in rätt bra med pengar för att driva projektet vidare. Kanske kan bli en ny näring i framtiden om dom lyckas få till en rätt mycket större population.