Gothenburg introduces language tests for preschool staff

https://omni.se/a/xmJw0X

Posted by KonserveradMelon

6 Comments

  1. Låter som något som borde finnas i samtliga förskolor/grundskolor i Sverige. Blir inte lättare med integration om lärarna inte kan språket i vissa områden.

  2. Viktigt. Hoppas framförallt detta inför för alla SvA lärare, de lärarna behöver ha bäst svenska av alla men har ofta den sämsta

  3. fghtghergsertgh on

    Mycket bra. Behövs mycket striktare språktester för många typer av jobb. Läkare t.ex.

  4. Traditional_Fee_1965 on

    Och förhoppningsvis så leder till till omskolning och avsked om man inte lyckas. Detta är ju så jäkla viktigt. Sen bör man trycka på åtminstone lite grundläggande demokratiska värderingar och Svenska. Människor ska absolut kunna utöva sin religion och uttrycka sin kultur, men Sverige och dess kultur ska alltid stå högst ochvförst. Sen att ha mer lojalitet med ett land som du inte ens har fötts eller ens någonsin varit i, är problematiskt.

    Att respektera andras olikheter behöver inte innebära att vi ska tolerera allt. Det betyder verkligen inte iheller att vi ska anpassa vår kultur och våra system efter dom. Detta leder bara till onödiga konflikter.

  5. jag antar att det behövs för att rekryterande chefer inte ställt kravet vilket jag tycker är det verkliga problemet.

    Visst är det bra att vi nu hanterar ett symptom av ”dåliga rekryterande chefer” men jag är lite orolig för att sådana gör andra fel som de kommer fortsätta göra tills det blir regler för ”nästa grej”, kan vi inte bara utkräva ansvar av dåliga chefer och förändra deras beteende/avveckla dem istället?

    Och de chefer som inte gjort detta för de chefer de är ansvariga för borde behandlas på samma sätt…