5 Comments

  1. >Ingen av deltagarna reagerar mot att mannen som leder tåget och talkörerna är klädd i en tröja med Hamasmotiv. En demonstrationsledare hyllade terroristattackerna den 7 oktober och beskriver på sociala medier Hamas som ”våra hjältar”, och ytterligare en säger om Hitler att ”han hade ju rätt”. Den mest profilerade ledaren för rörelsen, ordföranden för Vänsterpartiet i Angered, kräver att palestinska organisationer ska tas bort från terrorlistorna och säger att den palestinska motståndsrörelsen behöver vapen.

  2. DieselMcblood on

    En persons frihetskämpe är en persons terrorist. I andra nyheter är himlen blå och tydligen är det svårt att andas under vatten.

  3. Nattpatrullen on

    Har så otroligt svårt att sympatisera med rörelsen som konstant leds av blodtörstiga terrorsympatisörer. Om man vill tas seriöst får man fan ta och förbjuda dessa vidriga människor från sina demonstrationer, fast då kanske det inte är så många kvar?

  4. Kan väl börja med att säga att jag gillar på inget sätt Hamas, DFLP, PFLP eller någon annan terrorgrupp så får vi det överstökat så jag inte behöver bli kallad för Hamaskramare. Är väl naivt-nog en pacifist.

    Enligt folkrätt har [“alla folk har rätt att, med alla till buds stående medel (inklusive väpnad kamp) göra motstånd mot koloniala regimer, utländsk ockupation och andra former av utländskt förtryck”](https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Motst%C3%A5ndsr%C3%B6relse). Vad som sker i Gaza och i Palestina är en de-facto ockupation vilket därmed ger folket rätt till väpnat motstånd. Vad finns det för *legitima* grupper som gör väpnat motstånd i Palestina? Är inte DFLP eller PFLP det närmaste man kommer eller finns det legitima (icke terrorlistade) grupperingar?

    [Civilt](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rachel_Corrie) [motstånd](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tom_Hurndall) [har](https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_raid) [prövats](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Issa_Amro) om och om igen och mötts av en auktoritär [apartheid regim](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Israeli_apartheid). Vilket motstånd skall Palestinierna tillåtas om varken civilt eller väpnat?

    Min analys blir således att Palestinierna drivs till extremare former av motstånd, inte pågrund av att dom är onda eller födda antisemiter utan pågrund av att dom är desperata efter alla dessa år av de-facto ockupation och apartheid.