Despite the million fine for canceled Pågatåg – no to increased staffing

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/trots-miljonviten-for-installda-pagatag-nej-till-okad-grundbemanning

Posted by Malthesse

10 Comments

  1. johanssjoberg on

    Är man lite cynisk kan man lätt tänka sig någon som suttit och räknat på att det är billigare för dem att betala dessa viten än att anställa mer personal. Så länge ingen tvingar dem så kommer det nog fortsätta så.

  2. Så det är billigare att betala vite på 15 000 kr per missad avgång än att betala personalen löner som motsvarar tillgången under sommaren.

    Lösningen tycks ganska självklar.

  3. Börjar inte Beckham bli lite B? Varför skulle någon vilja ha samma lurar som honom?

  4. **Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring**. Tänk på hur illa det är i kommunistländer där staten kan besluta om den faktiska bemanningen av offentligt ägd infrastruktur.

  5. WhisperingHammer on

    Ingen jag känner i skåne som har alternativ väljer skånetrafiken när det är viktigt (komma i tid etc). Det är inte pålitligt.

  6. Inställda avgångar dagligen i hela Skåne i månader..

    Finska staten som driver det ansvariga bolaget btw.

    Jag tycker att dom mycket medvetet inte fullföljt sitt uppdrag och bör förlora uppdraget.

    I övrigt kan de stoppa röven full av muminmuggar och dom är jävla sopor på spela hockey!

  7. FuzzyPurpleAndTeal on

    Varför skulle de inte göra det? Det är inte som att de tjänar något eller är tvungna på något sätt att göra ett bra jobb.

    Det är ju bara naturligt för vinstdrivande företag att erbjuda den sämsta produkten de kan komma undan med till den högsta priset de kan.

  8. > Nej det är inte ett alternativ.

    Ingen följdfråga på det från SVT? Vad sägs om att be honom förklara VARFÖR det inte är ett alternativ? Det var väl själve fan att man aldrig ska få ordentlig journalistik.

  9. Vad är det för skit med miljonviten? Miljardviten för i helvete. Basera vitena på en procentandel av företagets omsättning. 1% per inställt tåg.

  10. Mother-of-mothers on

    Att finska staten indirekt står för tågtrafiken i Skåne är märkligt, varför kan inte Region Skåne vara ägare istället? Är det något som hindrar dem?