Hello!

I work as an intervention police in the Stockholm region and think that there are some questions from the public that can be answered in this form.

Have seen someone like this before, but feel that when police officers comment on threads, there are quite a lot of questions.

Ask away!

Some kind of verification!

AMA – jag är polis
byu/Neither_Medium_9231 insweden



Posted by Neither_Medium_9231

43 Comments

  1. Hur accepterat är det att vara för liberalare droglagstiftning, t.ex. avkriminalisering/legalisering av cannabis? Snackas det öppet om det i lunchrummet eller blir det snack med chefen direkt om man ens nämner det?

  2. hallonlakrits on

    Hur många av de ni griper släpps av åklagarna så snabbt att du själv tycker lagarna är för milda?

  3. Onaliquidrock on

    Hur många poliser behöver ni vara för att alla grövre brott (Våldsbrott, sexualbrott, stölder etc.) ska utredas, 114 14 ska svara i telefon och chansen att få tillbaka en stulen cykel ska vara över 10 %?

  4. Outdoorsman17 on

    Kan du ge oss en inblick i hur ni som poliser ser på möjligheten att lagföra och straffa kriminella i Sverige? Ex. straffrabatter, minderåriga som begår allvarliga brott samt mer generellt hur du ser på längden av straff som delas ut till kriminella.

    Hur går dialogen mellan er kollegor? Vill man se förändringar och isåfall vad ser man för hinder till att driva igenom dessa?

    Tacksam för att höra din åsikt

  5. Jag har sätt mycket mer poliser som går runt på stan det senaste året, är det en medveten satsning och fungerar den bra?

    Edit bonus fråga. Populäraste maten i lunchrummet?

  6. Kan du se vad jag har för vapenlicenser om du till exempel stoppar mig vid ett trafikstopp?

  7. TheOhNoNotAgain on

    Är det okej att prata jobb med poliser utanför jobbet? Om jag t.ex hamnar bredvid en polis på en fest, vad pratar man gärna/ogärna om?

  8. Förstår att du inte har den bästa kollen på detta men:

    Vad är de främsta anledningarna för mig som etisk hacker att jobba hos Polisen hellre än för något företag såsom SAAB eller Volvo?

  9. orphan_banana on

    Hur hade du velat att polismyndigheten utvecklades framåt? Vad behöver ni för att kunna göra ert jobb så bra som möjligt?

  10. Jag har bott utomlands i 5 år och ngt som slår mig efter att ha tillryggalagt ett par hundra mil på svenska vägar är att trafikpoliserna i princip permanent flyttat till Järvafältet. Korrekt eller en killgissning?

  11. Madgibbynator on

    Vad känner du när dina kollegor begår tjänstefel men 9/10 gånger kommer undan utan bestraffning?

  12. Man ser oftast i media (speciellt amerikans polis) hur kulturen inom polisen handlar om att täcka för varandra när någon gör fel i stället för att kollegan ska ställas till svars. Hur ser kulturen inom polisen i Sverige ut? Om man ser en kollega göra fel, är det okej att anmäla eller är det så att man sopar det under mattan?

  13. Hur ser polisens register ut när man blir stoppad vid tex trafikkontroll? Kan ni se om personen är kopplad till andra kriminella trots att den som blir stoppad är ostraffad? Dvs kan ni se att föraren är tex släkt med en gängmedlem?

  14. Fabulous-Local-1294 on

    Hej! Tack för att du gör ett viktigt jobb!

    Utefter vad du själv vet och kan sia om i framtiden, finns det överhuvudtaget något hopp om att knäcka gängkriminaliteten? Är det ens ett realistiskt mål?

    Om nej, vilka medel och verktyg, eller vilken typ av ledning är det ni saknar för att kunna lyckas med uppgiften?

    Anser du att polisväsendet är på väg åt rätt håll? Håller kaptenen kurs så att säga?

  15. Randomswedishdude on

    Hur upplever du skillnaden i att bedriva ditt arbete i utsatta områden eller *särskilt* utsatta områden, jämfört med… ej utsatta områden och lite mer välanvända områden.

    Alltså i allt från bemötande från både allmänheten och misstänkta, förståelse från omgivningen över varför ni överhuvudtaget är där, omgivningens respekt inför att hålla avstånd och inte blanda sig i, insamling av uppgifter från eventuella vittnen, m.m. och alla andra skillnader som du eventuellt upplevt.

  16. ICA_Basic_Vodka on

    Tack för att du kör AMA! Fråga: de nya lagar som kommit sista tiden, som vissa säger är nödvändiga för rättskipning och andra kritiserar för att vara ingrepp i fri- och rättigheter – en “nedmontering av vår demokrati” tillspetsat:

    *Vad skulle du generellt säga är poliskårens uppfattning om dom – hjälper de er i ert arbete eller är de mest politisk slag i luften som inte hjälper er alls?*

    Tack på förhand för svar – och tack för att du håller Sverige säkrare och tryggare! 👍🫶

  17. Det har stått i tidningar att gängkriminella och deras släktingar söker sig till att bli poliser och skapar en arbetsmiljö som gör att poliskollegor blir rädda för att ingripa i dessa ärenden. Hur stämmer det med din bild?

  18. Swordslayer69 on

    Varje gång jag ser en fredlig protest i GBG så dyker det alltid upp poliser (vilket är förståeligt). Det jag inte förstår dock är varför det efter protesten är slut är en polis bil på plats varje dag i flera månader efter trots att det inte varit någon protest. Hos mig var en palestina protest mot Elbit på 20 pers, det har gått ett halvår nu och det är en polisbil utanför varje dag.

    Är det lag på att det måste finnas efter en protest? Isåfall, hur länge behövs det slösas resurser innan dom kan gå vidare till något vettigt?

  19. Kan ni inte behålla plastmunstycket själva efter ni stoppar folk för att blåsa. Märkligt beteende.

  20. Hade ökad övervakning och vidgande av vad Polisen får och inte får göra hjälpt i kampen mot gängbrottslighet? (IE gå mer emot en polisstat) eller tror du i din kapacitet som Polis att detta också bara hade lett till skit som det gör överallt annars där Polisen får för mycket makt?

  21. ConstantLobster3362 on

    Hur mycket bryr ni er om elsparkcyklar som är över 250W, om man inte kör runt som en dåre?

  22. Snackade med en polis i göteborgsområdet för inte så längesedan som sa att misshandel i hemmet är vanligast i rika förorter. Vad är din erfarenhet av detta?

  23. Basementdwell on

    Hur känner du över att majoriteten av eran tid går åt att jaga stoners och fortkörare för att det är enkla pinnar i pinnjakten, som inte kräver någon utredningstid?

  24. GloomspiteGit on

    Är ni också lidande av EU:s ”nya” arbetstidslag? Bla brandmän och ambulansförare får ju inte jobba dygn längre. Nu kanske ni inte jobbar dygn men har det påverkat ert schema?

    Jobbar ni treskift eller finns det poliser som bara jobbar natt osv?

  25. Papercoffeetable on

    Jag har ändå rätt bra tålamod, det var 21 år sedan som min cykel blev blev stulen från husets cykelrum där den var fastlåst i elementet, vill inte vara tjatig, vill gärna ha tillbaka den, har ni hittat den än? En gul Logan med fjädring bak och fram.

  26. Live_Rock3302 on

    Varför åsiktsregistrerar ni folk och varför behandlar ni demonstrationer olika beroende på deras budskap?