Why are these parts of Skopje not more populated, even though they are relatively close to the city center?

https://i.redd.it/t4iua9n7p1hd1.png

Posted by nipslip21

7 Comments

  1. Тоа десно е под Железара и град Скопје, не е отуѓено. Таму се и железарските езера за ладење и отпад од железара

  2. Mental-Blacksmith-28 on

    Воопшто на Скопје не му е ни потребно да се шири натака, треба другите градови да се градат. Качанички пат е целото со фабрики и фирми, а над Злокуќани е Зајчев рид на кој веќе има археолошки наоѓалишта. Додека сме тука, општина Карпош и ЃП пуштија ДУП-ови од населба Даме Груев па се до касарната Илинден ќе има згради, булевари, болници и градинка. Така што градот веќе се шири кон север

  3. Иако можеби на мапа изгледаат блиску, во реалност не се. Исто така би била потребна сериозна инвестиција во инфраструктура за да може да се прават населби таму. На крај валидни се другите коментари зашто досега не се изградиле таму.

  4. LivingMedicine3460 on

    Над Злокуќани е центарот на античко Скупи. Тука не би смеело да се гради. Ама не се ни истражува.

  5. Тоа десно кај Ченто и Стајковци е Блатија т.е било мочуриште после со изградба на канали и одводни системи преиначено во земјоделско земјиште. И да сакаш не може да биде градежно земјиште во никој случај. За другата страна ти објаснија. На крајот од денот за што му се на Скопје уште повеќе жители? И онака е веќе премногу изградено а со тоа и изгрдено, има премногу луѓе, нема места за паркинг, улиците се крш, јавен превоз муабет да не правиме.