Olympic triathlete Tilda Månsson ill after the triathlon swim in the river Seine

https://www.svt.se/sport/triathlon/os-triatleten-tilda-mansson-sjuk-efter-triatlonsimningen-i-floden-seine

Posted by Malthesse

5 Comments

  1. Måste ändå vara lite småsurt att träna så pass mycket, i så många år inför OS, bara för att åka till Paris och bada i bajsvatten.

  2. Det här OS:et har varit grymt med otroliga arenor och vyer tillsammans med härlig publik och stämning. Jag tycker sändningarna också har varit bra.

    Men det här ÄR en skandal och inget mindre än en skandal. Ett projekt där någon högt uppsatt har vinkat bort någons farhågor eftersom Seine bara varit FÖR lockande och man tänkt att pengar ska lösa allt med saneringen.

    Denna Seine-kåthet började ju redan med invigningen och kanske den svagaste delen med båtarna som skulle ta sig genom just Seine i hällregnet.

  3. Är det nån här som är triatlet eller har koll på liksom vatten?

    Som jag förstått det är det inte helt ovanligt att triatlon – särskilt vid städer – blir biatlon för att vattenkvalitén var otillräcklig just den dagen.

    Jag tror inte på en konspiration mellan organisatörerna, att de släppte igenom tävlingen med för höga bajsnivåer.

    Så låg gränsen för godkänt för högt? Eller brukar såhär många bli sjuka? Eller kan det varit nått annat i vattnet som gör folk sjuka?

    Artikeln nämner bara vara ett bekräftat fall av e.coli, så de andra kan ha blivit sjuka av annat? Covid kräks man iofs inte av.