Currently lying in bed with the blinds drawn because the daylight feels too cold and wrong. There came the realization that I’m having a bad day, but am still curious to break the usual pattern.

Give me some tips and we can see if the curse can be broken.

Edit during the day:

Walk 30 min [X]. The sun was warmer than planned. I was wearing a thick sweater and a jacket. Polyester.

Tidy room [X]. Thought of Kjell Höglund.

Strength training 30 min [X]. My noodle arms are now one step closer to macaroni.

Showered, cut my nails, brushed my teeth, oiled my face, and thought about life [X].
Bonus: also scrubbed the tub while I was there.

The realization at 15:05 : Wow, how underrated it is to switch to "real ones" clothes when you feel a little bad.

Baked cake and raked the lawn [X]. Put the kid on 125C° instead of 175C°. We will see how it goes :/
Typo: the kid is actually the oven… possibly.

Helped father-in-law cook dinner [X]. Felt good though. He had picked cumin and told me to sniff it. Almost drugged?

Drink one unit of alcohol [X]. Don’t go crazy, but reddit’s team is my team, and this is an ongoing experiment.

Ate dinner and cake [X]. A cookie https://imgur.com/gallery/e5Rzv34 <--- if you want to see it. The strainer broke when I was going to dust on icing sugar. But it was good.

—– Sista update —–

With that — it’s now 8:00 p.m. — I’m ending the experiment. Did I become happy and in a better mood? Yes and no. I’m happy that things got done, and that I’ve been productive. As the surroundings got a little better, the day got a little better. So, I guess I’m a little happier even though I’m still low. A decent profit. I’ve eaten cake.

The things I’ve done so far haven’t been a miracle cure, but I have no regrets. You should probably allow yourself to have bad days if you need it. Especially if you are depressed etc. However, nature is always nice to be in.

Now I’m going to replay Mass Effect until it’s bedtime. Thank you for contributing and inspiring with suggestions <3

Okay. Last last update: damn glad not to have doomscrolled today. Because that would have been the alternative.

Vad gör du när du har en dålig dag?
byu/sadsniffles insweden



Posted by sadsniffles

29 Comments

  1. Tar en tupplur. När man vaknar känns det typ som en ny dag, om man har lite tur.

    Om inte det funkar så ser jag till att ta tag i en massa tråkiga saker som behöver göras och som annars hade fått mig på dåligt humör. Man kan liksom inte förstöra en dag om den redan är förstörd, så lika bra att utnyttja det.

  2. Mediterar, duschar, tar en promenad. Accepterar att dagen är kass och tar det med jämnmod.

  3. Bajstransformatorn on

    Löpning eller annan fysisk aktivitet. Minst 20 minuter med hög puls brukar få hjärnan att skärpa sig.

  4. Juniper_fire on

    Sånt som känns snällt mot mig själv: duscha/ta ett bad, laga eller baka något gott, se om en film bara för att det är mysigt, läsa om inledningen i ”Häxan och lejonet” eller första Harry Potter. Träna hjälper också.

  5. potatisblask on

    Accepterar att det är kass just nu men blir bättre sen. Jag grejar inte med att försöka ta till mig att läsa eller se film, jag behöver göra någonting. Om jag kan så sätter jag mig och nördar någonting och stänger ute hela världen. Nördar utan ambition att det skall bli något som ska uppnås eller produceras. Det är görandet som är det viktiga. Tänk som när du var barn och det var leken som hade egenvärde. Kanske spela lite på instrument eller ett spel som kan bara mysspelas utan prestation. Det behövs inte att nörda länge, i princip bara så länge att tankar och egot och resten av världen försvinner för en stund. Sen kan jag komma tillbaka igen och försöka få någonting gjort. Resten av dagen kanske inte är fantastisk men betydligt bättre i alla fall.

  6. Jag har börjat försöka att varje dag ta en 5km cykeltur, hjälper både mentalt och fysiskt, hade tagit längre om det inte var som så att jag bor mitt ut i ingenstans

  7. Köper mig ett par öl om man är ledig. Eventuellt tar en holk så att man blir som folk.

  8. Gör några enkla halvproduktiva grejer som att städa, tvätta, duscha, träna, diska, laga mat, läsa, raka dig, rensa vinden, kasta grovsopor, reparera nånting trasigt eller renovera nånting du har tänkt som att måla väggen, borra upp nånting, spackla hål, limma nått trasigt, rensa avloppet osv.

    Eller commit-a för att ha en seg dag, vila, runka, kolla TV, ät godis, knarka, runka osv

  9. Wide-Competition4494 on

    Går en rask promenad i en timme eller mer, gymmar, fixar i trädgården, tar en bastu, snackar med vänner, familj och flickvän. Spelar brotato. Städar. Läser.

    Jag har typ inte dåliga dagar pga. allt det.

  10. Valhalla-melodies on

    Accepterar att det är en dålig dag till att börja med. Därefter löpning som många redan skrivit. Sätter upp en plan för kvällen (film, en bärs och lite chips typ). Säkerställer att kunna sova bra på natten. Nya tag imorgon. Vetskapen om att det med tiden vänder hjälper!

  11. FantasticWhisper on

    Kör lite extra brutal träning typ 5 singlar 90% RM i Marklyft följt av högreps av pauseböj. Kanske lite Utfallsgång efteråt.

    Sedan brukar de tidiga problemen vara som bortblåst när man stapplar hemåt.

  12. Gör det mysigt för dig själv, städa och gör fint där du bor. Sen tänker du ut någon riktigt god rätt som gärna tar en stund i köket att göra. Det får dan att rulla på och om inte annat så du mår garanterat bättre när du kan krypa ner i soffan till en go serie med nylagad härlig mat.

  13. Ut och rör på dig. Hoppa upp på cykeln och ta en tur runt stan en timme. Promenera raskt. Jogga. Spring. Vad som helst. Men var aktiv en stund och få upp pulsen. Att bara vara passiv leder bara längre ner i djupet.

  14. Standard_Control_495 on

    Du måste röra på dig, rör på kroppen. Det är lösningen på alla problem fysiska som mentala.