Since I was little, I didn’t write well and everyone tells me to fix them because the examiners won’t understand what I write, but lately I think I’ve fixed them. Is there anyone who has given Panhellenic and has bad handwriting and can tell me if mine is ok to write with or if I should correct it further? I am attaching a report I just finished for the tutorial (it is not complete and maybe on the left it doesn’t show much because I shaded it with my hand).

https://i.redd.it/ywqj6m54sabd1.jpeg

Posted by Teo8184

21 Comments

  1. Forgefather on

    Είναι οριακά αναγνώσιμα, θα έλεγα. Σε αρκετά σημεία χρειάζεται συγκέντρωση για να δει κανείς τι γράφεις.
    Ακόμα και αν ο εξεταστής κάνει την προσπάθειά του και καταλάβει τα όσα γράφεις, θα τον έχεις προδιαθέσει αρνητικά, γεγονός που θα έχει σίγουρα βαθμολογική επίπτωση (τόσο σε μικρότερη διάθεση παραβλεψης λαθών αλλά και σε αυστηρότερη αξιολογήση του ιδεολογικού περιεχομένου του γραπτού).

    Προσωπικά θα σου πρότεινα να κάνεις προσπάθεια να βελτιώσεις τον γραφικό σου χαρακτήρα, γράφοντας ελαφρώς πιο αργά και προσεκτικά όταν διαβάζεις/ κάνεις ασκήσεις. Αν δώσεις έμφαση σε αυτό, η ταχύτητα θα επανέλθει γρήγορα και δε θα έχεις κανένα θέμα χρόνου στα διαγωνίσματα κλπ
    (Τουλάχιστον αυτό με βοήθησε όταν ήμουν κι εγώ Λύκειο και αποφάσισα να διορθώσω τις καλικατζούρες μου)

    Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες (και στην προσπάθεια που θα προηγηθεί)!

  2. BusDiscombobulated10 on

    με χειρότερα γράμματα έχω γράψει >19

    από άποψη γραφικού χαρακτήρα είσαι οκ.

  3. db7fdaded537ad1 on

    Διαβάζονται αλλά επειδή δεν θες να πας κόντρα στον εξεταστή που είναι ζεσταμένος, έχει μαλώσει με τη γυναίκα, τον κερατώνει η γκομενα, παίρνει 2 ευρώ το γραπτό etc κάνε μια προσπάθεια να τα βελτιώσεις

  4. petsagouris on

    Προσπαθείς να γράψεις γράμματα σε συνέχεια και αυτό δεν πάει ποτέ καλά. Προσπάθησε να γράφεις ένα ένα τα γράμματα και θα δεις μεγάλη βελτίωση στην γενική εικόνα.

  5. Κάνω σχεδόν ακριβώς τα ίδια γράμματα, turns out έχω δυσγραφια , έδωσα προφορικά πανελλήνιες, ψαξτο και για εσένα

  6. Νομίζω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το στυλό και όχι ο γραφικός σου χαρακτήρας. Πάρε κανένα στυλο τζελ που συνήθως κάνουν μεγαλύτερη αντίθεση πάνω στο χαρτί.

  7. Θα ποστάρει και ο εξεταστής σε λιγο “το γραπτα μου φερνουν να διορθωσω!”

  8. Μια ωραία εικόνα γραπτού είναι + στην εντυπωση και πολλές φορές δίνει ένα μικρό μπούστσ στην βαθμολογία

  9. Διαβάζονται μια χαρά, παρ’ότι δεν είναι (σίγουρα) και τα καλύτερα ή αυτά τα οποία θα απολάμβανε κάποιος να διαβάζει τις σκέψεις σου…

    Υ.Γ.
    Μήπως θα είσαι ΚΑΙ προφορικός στις Πανελλήνιες;

  10. Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα, μην σε μπερδεύουν τα δικά σου διαβάζονται, απλά είναι άσχημα. Έχεις περιθώρια βελτίωσης, η αλήθεια να λέγεται.
    Τους τελευταίους μηνες καλό είναι να μην σε νοιάζει τι λένε για τα γράμματα σου επειδή θα είναι στο συνεργείο του αμάξι του διορθωτή, η πήγε κουβά στο στοίχημα κλπ που λένε συνήθως. Πόσο μάλλον να το σκέφτεσαι την ώρα της εξέτασης.
    Προσπάθησε να τα βελτιώσεις τώρα, εμένα με βοήθησε να γράφω πιο αργά, και με το καιρό μου έβγαινε φυσικό και έγραφα με την ίδια ταχύτητα, η ακόμα βρες ένα στυλό να κάθεται καλύτερα στο χέρι σου.

  11. Αυτός που σου είπε όταν ήσουν μικρός ποιο είναι το καλό σου χέρι μην τον ξαναεμπιστευτείς.

    Πέρα από την πλάκα και εγώ κάνω πολύ κακά γράμματα και είχαν αρνηθεί πολλές φορές καθηγητές να διορθώσουν το γραπτό μου, κατέβαλα πολύ προσπάθεια στις πανελλήνιες και στην τρίτη λυκείου να γράφω γρήγορα και κατανοητά.

  12. Sigma_X-Ray on

    Ως ανθρωπος με κακο γραφικο χαρακτηρα οπου εχει κανει εργοθεραπειες απο μικρος κλπ, αυτο δεν “φτιαχνεται” ποτε. Απο γυμνασιο ειχα χαρτι γιατρου για δυσγραφια και εχω εξεταστει προφορικα για ολα, απο τοτε μεχρι και και το πτυχιο και δεν υπηρξε ποτε κανενα προβλημα.

    Οποτε πηγαινε και δες γιατρο (δημοσιο κατα προτιμηση), παρε χαρτι και δωσε προφορικα για να εισαι σιγουρος. διοτι δεν ειναι ολα που γραφεις ευκολα αναγνωσιμα.

  13. UniGamer_Alkiviadis on

    Μήκος κύματος* my dude, με ένα μ.
    Το κύμα, το κόμμα. Κατά τα άλλα οριακά είσαι οκει από άποψη αναγνωσιμότητας του γραφικού σου χαρακτήρα, δεν είναι ότι χειρότερο έχω δει αλλά σίγουρα όχι και το καλύτερο.

    Pro tip: σε άκυρες φάσεις που βαριέσαι, πιάσε μια κόλλα Α4 και άρχισε να γράφεις όποια λέξη σου έρθει. Κάνε πειραματισμούς με το πώς μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο που αποτυπώνεις διάφορα γράμματα. Μπορείς να κάνεις θεαματική διαφορά με αυτή τη σχετικά απλή άσκηση.

  14. φίλε με τέτοια γράμματα δεν πασ πουθενά , και είναι ήδη αργά για να τα βελτιώσεις αλλά αξίζει να κανείς μια προσπάθεια στο λέω με αυτό το τροπο γιατί εμένα δεν με πίεσε ιδιαίτερα κανείς για τα γράμματα και ήταν πολύ καλύτερα από τα δικά σου , και όταν έδωσα δεν πρέπει να μπήκαν καν στον κόπο να τα διαβάσουν που ηατν απογοητευτθκο , κάνε ότι μπορείς καλή τύχη

  15. ChosenOfTheMoon_GR on

    Σαν Αγυπτιακα ιερογλυπτικα φαινονται, ανθρωποι με τετοια θεματα καλυτερα να δινουν εξετασεις σε υπολογιστες η να δωσουν προφορικα.

  16. Tiny_Tim1956 on

    Πάρε χαρτί δυσγραφίας! Ελικρινά! Θεωρητική το έκανα με τέλεια αποτελέσματα, σε αφήνουν να γράψεις κανονικά την ίδια ώρα και μετά πας και τους τα διαβάζεις ουσιαστικά. Κανένα μειονέκτημα, τεράστια πλεονεκτήματα. Με τα γράμματα σου το 19 μπορεί να γίνει 16 έτσι για το τίποτα.

  17. Αυτό το παιδί δεν έχει πιάσει μολύβι στα χέρια του ποτέ; Μόνο οθόνη;

  18. Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά εάν το 2024-2025 θα πας έως και Α Λυκείου, μπορείς να πας στο ΚΕΔΑΣΥ της περιοχής σου για να δεις εάν έχεις δυσγραφια και δώσεις εξετάσεις ΚΑΙ προφορικά. Τα ΚΕΔΑΣΥ δεν δύνανται να εκδώσουν γνωμάτευση για Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (όπως δυσλεξία, δυσγραφια κα) εάν είσαι Β ή Γ Λυκείου.

    Γενικά οι προφορικές εξετάσεις είναι ουσιαστικά μεικτού τύπου εξετάσεις όπου δίνεις γραπτά κανονικά, αλλά μετά πηγαίνεις κ σε κάποιους εξεταστές ώστε να τα πεις κ προφορικά. Αυτή είναι η γενική ιδέα. Η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από αυτό φυσικά.

    Αξίζει να το δεις, ώστε να έχεις αυτή την εναλλακτική εάν χρειαστεί.