15 Comments

  1. Thrasymachus91 on

    Όταν τη δεκαετία του ’30 η ΕΣΣΔ προσπαθούσε να φτιάξει αντιφασιστικό μέτωπο με τις αστικές κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας μάλλον είχε πέσει στην παγίδα του φαύλου κύκλου και του «μικρότερου κακού».

  2. the_lonely_creeper on

    Έλεος!

    Η μεγαλύτερη νίκη κομμουνιστικού κόμματος σε εκλογές τα τελευταία 20 χρόνια στην Ευρώπη, και αυτός δεν κάθεται καν να τη χαρεί!

  3. Scientific_Racer57 on

    Ρε φίλε ειλικρινά τι θέλουν πια για να είναι ευχαριστημένοι αυτοί; Παρανοικοί έχουν καταντήσει. Κερδίζει η δεξια, αντιλαικό έργο, κερδίζει η αριστερά, αντιλαικό έργο. Γι αυτό δεν σας παίρνει κανένας σοβαρά παρά μόνο ο στρατός σας

  4. Και γιατί τότε δεν κατέβασε ο Κουτσούμπας το ΚΚΕ και στη Γαλλία να τους σώσει;

  5. db7fdaded537ad1 on

    Αγχώθηκε μην τον ξαναψηφίσουμε και φτάσει στο 15%. Μη μασάς αγαπουλη για να τη σπάσω στην τοπική του ΠΑΣΟΚ ήταν την προηγούμενη φορά.

  6. “Χαχα, πολύ αστείο. Ας κάνω κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία”

    Εναλλακτικά:
    “Όταν εμείς επιλέγαμε το μικρότερο κακό, εσείς τρώγατε βελανίδια”

  7. CriticalHistoryGreek on

    Κρατάω μικρό καλάθι για τον Μελανσόν, έπειτα και από τις εμπειρίες μας με τον Τσίπρα το 2015. Θα δείξει, ελπίζω να κάνω λάθος.

    Πάντως χάρηκα που ηττήθηκαν και ο Μακρόν και η Λεπέν.

  8. Είχαν γράψει στον Περισσό την ανακοίνωση πριν τα αποτελέσματα και την νίκη του αριστερού συνασπισμού και σου λέει δε γαμιέται, στείλτο, ποιος θα το καταλάβει;

  9. Βλάκες ΚΚέδες, το μόνο που κάνετε είναι να φροντίζετε να δίνετε κακό όνομα στον κομμουνισμό και να συγχέετε όλον τον κομμουνισμό με τον σοβιετικό λενινισμό.

    Γι αυτούς που κατηγορείτε δουλεύετε. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μάρξ με τις μαλακίες που κάνετε.

  10. NechayevSergey on

    Καλά δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο απο το Αστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

  11. OnlyDegree7877 on

    Τι έγινε; Στεναχωρήθηκε ο Κουτσούμπας που δεν βγήκε η εκλεκτή της Ρωσίας;

    Και αφού το ΝΛΜ δεν είναι αριστερά κατά τον Κουτσούμπα, να μας πει τουλάχιστον αν ο Νότης Μαριάς είναι πιο αριστερός από το ΝΛΜ, ή ο Κώστας Γουλιάμος.

    Να μας πει επίσης γιατί ξεπλένει τον Μπελέρι και γιατί χάρηκαν τόσο που τους στήριξε το αριστερό ρεύμα, από την στιγμή που τους έβριζαν όσο ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ.

    [https://www.reddit.com/r/Koina/s/rOqBWXWXtc](https://www.reddit.com/r/Koina/s/rOqBWXWXtc)

    [https://www.reddit.com/r/Koina/s/4JVPUCLgQO](https://www.reddit.com/r/Koina/s/4JVPUCLgQO)

    https://preview.redd.it/yagr0rd2aabd1.png?width=1200&format=pjpg&auto=webp&s=9f3b524b3b3b5885c61158bd68c74ea720130192

  12. Scarface19999 on

    Δεν ψηφίζω ΚΚΕ αλλά πολύ φοβάμαι ότι έχει δίκιο ο Κουτσουμπας. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι θα αλλάξει κάτι ριζικά στην Γαλλία ή ότι νεοφιλελεθερη οικονομία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη θα κάνει στροφή προς τον Σοσιαλισμό εκεί;

    Μακάρι να κάνω λάθος…

  13. Alternative_Town4105 on

    Πολλή -αδικαιολόγητη- χαρά για την οριακή νίκη του Συνασπισμού κατά της Λεπέν. 

    Το μόνο που θα γίνει ότι ότι δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα από αυτά που έστρεψαν τον κόσμο στην ακροδεξιά (πληθωρισμός, ανεξέλεγκτη μετανάστευση και λοιπά) ενώ ταυτόχρονα η Λεπέν θα το παίζει ως “κυνηγημένη”.

    Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη οργή και απόγνωση, και ακόμη μεγαλύτερη στροφή στη “διέξοδο” της ακροδεξιάς, δίνοντάς της την κρίσιμη μάζα να παίρνει αποφάσεις που δεν θα μπορούσε με μικρότερα ποσοστά.

    Unpopular opinion αλλά νίκη της ακροδεξιάς και επακόλουθη απομυθοποίησή της στη Γαλλία θα ήταν πιο συμφέρουσα για το Ευρωπαϊκό μέλλον. 

    Ζούμε σε εποχές Βαϊμάρης και αντί να σκέφτεστε τι θα κάνουμε, χαίρεστε που ακολουθούμε ακριβώς τα ίδια βήματα του 20-30.