Koran burnings can be stopped with a change in the law

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/albLAd/koranbranningar-kan-stoppas-med-lagandring

Posted by ServantOfNZoth

13 Comments

  1. ServantOfNZoth on

    Helt sjukt att man försöker hitta kryphål för att, i praktiken, införa blasfemilagar.

  2. Baud_Olofsson on

    Jamen vad bra: då ger vi alltså direkta incitament för terrorister att störa vår demokrati. Hota med terrordåd och få demonstrationer som du inte gillar inställda!

  3. BukowskisHerring on

    Det finns praktiska skäl för att införa det, men pÃ¥ sikt sÃ¥ riskerar detta att ge polisen möjlighet att stänga ned mÃ¥nga typer av demonstrationer med anledning av “rikets säkerhet”. Ibland kanske det är befogat, men i mÃ¥nga fall kommer det inte vara det.

  4. Ja alla Sveriges medborgare är väl säkrare om ingen får demonstrera mot något, men ska vi ha ett fritt samhälle så kan vi inte hålla på med förbud mot sånt här.

  5. Problemet med koranbränningarna är inte att böcker bränns, utan de muslimer som blir upprörda och våldsamma när det händer. Och det är just därför som koranens bränns. Om de slutade reagera på det viset så skulle koranbränningarna också upphöra.

    De som nu vill ändra lagen är definitionen av nyttig idiot. SD tackar för de nya rösterna.

  6. Me_like_weed on

    Jag tycker Koranbränningarna är rätt idiotiska om jag ska vara helt ärlig, men jag stödjer till 100% folks rätt att utföra dom, även om det leder till ökad terror risk här i Sverige.

    Vi kan inte låta terrorister diktera hur vi driver vårat land.

  7. Om man hemma i sin kamin vill elda med Koraner då? Kommer det fortfarande vara tillåtet? /Orolig medborgare.

  8. Vi borde försvaga religion i Sverige, inte stärka den. Dock är religionsfrihet en del av grundlagen och således starkt befäst.

    Mitt argument för att motverka en viss religion i samhället (islam) är att den inte är förenlig med ett demokratiskt samhälle samt inte förenlig med en rättsstat.

    Det råder ingen brist på länder som har islam som huvudsaklig religion och om praktiserandet av religionen i form av sharia-lagar, skatter och heder m.m. är centralt för många muslimer, ja då kanske de ska flytta till ett sådant land?

    Sverige är ett litet land och svensk kultur är väldigt liten medan islam är väldigt stort och väldigt utbrett, så det blir väldigt konstigt att rätta sig efter en främmande kultur enbart för att bevara ett lugn.

    Om det är ett lugn som ska bevaras genom att tillmötesgå en religiös grupp så är det inte alltför olikt ett korståg.

    En annan aspekt som är väldigt viktig enligt mig är att islam inte tillåter att en muslim träffar en kristen eller ateist för den delen. Kvinnornas ställning i islam gör att segregationen blir automatisk då svenska män inte kan träffa muslimska kvinnor (se Fadime-fallet).

    Islam måste motverkas i väst, inte genom våld, utan genom lag och allt som krockar med ett västsamhälle (det som gjort oss så lyckade) ska förkastas. Slut på religiösa friskolor, slut på Moskébyggen, slut på pengar till religiösa föreningar. Alla bör gå i samma skola med samma kurser, det är så man skapar gemenskap.

    Lika barn leka bäst.

  9. Om jag säger att jag tänker begå våldsbrott om någon bränner en Kalle Anka-tidning, kommer det bli olagligt att bränna dem då också?