Is this legit? After 7 years, they send a summons to pay the toll in Italy. Otherwise, I don’t even know how you would avoid paying if you don’t raise the ramp until you pay. However, the rest of the information is quite accurate and I was really on vacation there at the time.

https://www.reddit.com/gallery/1cdhqdd

Posted by Numerous_Visits

14 Comments

  1. Po moje ni. Prevec nekih cudnih e-naslovov, stil pisanja besedila … Sicer pa, a si bil/a takrat v italiji?

  2. Preveri pri gospodarski zbornici če so povečane prevare za avtoprevoznike v Italiji. Njim pogosto take stvari pošiljajo iz Italije.
    Druga opcija je da greš na Italijansko ambasado in njih prosiš za preveri avtentičnosti.

  3. Jaz bi se posvetoval s kakšnim našim odvetnikom. Nekateri pravijo da imajo časa samo 5 let da ti to pošljejo.

  4. Relative-Outcome-294 on

    A gde je pečat???

    Oz kje je kakšen dokaz o tem kar piše? Tut jst lah kaj tacga spesnim pa pošlem naokol

  5. Real-Hat-6749 on

    * **Not detectable** kje si šel notri, vedo pa, da si dolžan točno 65€?
    * “Uradno pozivam in zahtevam” – WTF?
    * “predala datoteko” – wtf je to Google translate “file” – to obviously ni uradno prevedeno.
    * 2 emaila, pa ene 3 spletne strani na enem papirju.

    Sounds about a scam.

  6. MentalSentence1300 on

    Če je legit nevem, vem samo to, da v italiji take stvari zadtarajo šele po 10 letih.

  7. Pizda teh budal mam dost moja kolegica je dobila od 10 let nazaj. Pa sm reku ce ji mož to dejansko placa je budala. Tudi moj šef je dobil pa je zmeraj vse plačal v italiji. Ce pogooglate ime te firme malo preberite mnenja.

    Nisem placal pa tudi ne bom. Minilo 2 leti od tega ko sem dobil.

    Nategujejo ljudi, ce pa pišeš supportu pa brez odgovora.

    Edit ; kolegica pravi da so ji na banki rekli da so 2 racuna zaprli zaradi tega.

    Meni niso nic naredili po tem ko sem jim zagrozil. Enako z fedexom.

  8. “Pišem vam v imenu”…

    Scam, ignoriraj. Še nikoli nisem dobil uradnega dopisa, ki bi se začel tako.

    Pošiljatelj “Odvetniška pisarna”, mhm seveda.

  9. Dokument in Iban ( [https://www.ibancalculator.com/iban_validieren.html](https://www.ibancalculator.com/iban_validieren.html) ) sta legit, obstaja odvetniška pisarna s tem naslovov in se ukvarjajo z izterjavo dolgov avtocestam. Tudi to, da je prevedeno v slovenščino poveča legitimnost.

    Načeloma je čas kar 10 let lahko po zakonodaji kar najdem. 5 let je za kazni s strani cestnega zakonika, avtoceste so večinoma privatne in je 10 letni rok. [https://www.euroconsumatori.org/en/driving_in_italy](https://www.euroconsumatori.org/en/driving_in_italy)

    Najbolj čudno mi je pisanje o opominih, ki naj bi jih imel. Ne vem če je mogoče lizing hiša kaj dobila, pa ni dala naprej. Druga čudna zadeva pa je, da ni vstopne postaje, ampak je vseeno izračunana cestnina.

    Verjetno je tudi če ne misliš plačati smiselno iti k odvetniku se pozanimat. Če ne greš zdej, boš itak rabil iti, ko bo glede tega postopek na slovenskem sodišču izterjave, pa bo seveda takrat še višje plačilo. Sicer skoraj sigurno, če je zadeva legit, bodo stroški v prihodnosti višji kot če plačaš zdej. Realno sta 2 “uri” odvetnika enak strošek, pa dvomim, da se tega rešiš samo z dvema “urama”.

    Koristne info glede tega:

    [https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2019-03-05-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine](https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2019-03-05-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine)

    [https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2020-02-13-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine-drugi-del](https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2020-02-13-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine-drugi-del)

  10. Wonderful_White on

    Če stojiš preveč časa ti odpre in izda listek. Lahko ga ignoriraš in ga ne plačaš, tablica se pa vseeno zabeleži… če boš ignoriral in je zadeva prava, boš tako ali tako dobil iz Celjskega sodišča.