The State Secretary does not rule out reversing emission-free zones for delivery vans

https://nos.nl/artikel/2541100-staatssecretaris-sluit-terugdraaien-uitstootvrije-zones-bestelwagens-niet-uit

Posted by RM_Dune

12 Comments

  1. Weet niet hoe ze van plan zijn dat te doen, aangezien dit een questie is wat de gemeentes zelf over gaan… Het is in iedergeval weer een mooie stap om wederom te proberen elke vorm van vooruitgang te blokkeren.

  2. “Het is ook niet duidelijk hoe het kabinet gemeenten gaat tegenhouden om uitstootvrije zones in te voeren, gemeenteraden mogen dit namelijk zelf beslissen.”

    Staatssecretaris Jansen lult maar wat.

  3. Klinkt wel leuk, over twee maanden “al”, maar dit zit er al jaren aan te komen.
    Als je dan als ondernemer nu nog niet klaar bent, ben je gewoon laks geweest.

  4. Veel ondernemers zeggen dat ze te weinig tijd hebben om zich aan te passen. De beslissing is al in 2014 genomen in de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek.

    Sinds wanneer is 11 jaar (voor sommige steden nog langer) voorbereidingstijd niet genoeg?

  5. Zelfs met een normale Euro 5 Euro 6 bus mag je nog jaren de zero-emissiezone in van de meeste (alle?) grote steden. Dus tenzij je de afgelopen 15 jaar niet in een bus hebt geïnvesteerd heb je 1) al jaren de tijd gehad om je erop voor te bereiden en 2) nog jaren de tijd om je er op aan te passen en 3) mocht zelfs dat niet genoeg zijn moet je je werkzaamheden maar op de andere 99,98% gebieden in Nederland uitvoeren en de projecten in deze zones laten schieten voor ondernemers die wel in het wagenpark investeren.

  6. De staatssecretaris kan nog geen 2 weken dezelfde mening vasthouden? Sjonge jonge wat een amateuristisch gepruts.

  7. Goh, nummertje zoveel in de ‘we stellen iets achterlijks voor, zodat we straks kunnen vingerwijzen wanneer het niet door gaat’-reeks.

  8. Ze zoeken nog een groep om te naaien? Bedrijven die wel vooruit kijken, en op tijd een laadpaal en elektrische bus hebben geregeld, zoeken het maar uit?

  9. Hier zijn ze nog een stuk verder gegaan, en zijn in grote delen van het centrum auto’s sowieso maar heel beperkt toegestaan (tussen 7 en 11 ‘s ochtends en tussen 17:00 en 19:00 mag je hier in de binnenstad overal rijden met de auto, buiten die tijden krijg je gewoon een mooie brief van het CJIB op je mat.

  10. orangeforblood on

    Ik heb voor mijn werk ook veel ondernemers gesproken die hier juist erg blij mee zijn. Maar omdat het een groene maatregel is moet er op worden afgegeven door een PVV-bewindspersoon, tja. Dit is een mooie stap naar een duurzamere logistiek, dus gewoon zo houden 👍

  11. SmellAccomplished550 on

    Het kan me niet eens schelen of het nu links of rechts beleid wordt, maar wees toch verdomme eens consistent.