In my opinion, it is one of the most underrated modern Swedish architectural styles.

https://www.reddit.com/gallery/1g54od4

Posted by AngryTrainGuy09

19 Comments

  1. Dessa är min mening både snyggare på utsidan och trevligare på insidan än nästkommande årtionden. 60, lite fulare. 70+80, katastrofalt fult.

  2. Själv tycker jag att det ser förjävligt ut för det mesta. Det är inte fult i sig, utan bara otroligt tråkigt. Tegel som på bild 7 och 9 ser helt okej ut, men det finns ju inte direkt någon design när hela väggen är målad gul.

  3. TheMacarooniGuy on

    Intressant att det faktiskt finns en term för denna stil. Har alltid tänkt på det bara som “vanliga hus”. Fint kan jag nog inte säga att jag tycker det är men intressant är det.

  4. Tycker arkitekturen påminner om när man ber ett barn rita ett hus. De får med de mest grundläggande grejerna, det ska vara dörr, fönster, balkong, taket är sluttande, etc. Resten är bara ett enfärgat block utan intressant struktur eller inbjudande linjer.

    Som en karikatyr av ett hus.

  5. Gillar inte denna stilen, inte många lägenhetshus som är snygga och byggda innan 2000 eller kanske 2010 iaf

  6. cheesyandcrispy on

    Dessa är betydligt mer robusta och fina än många av de här kartongliknande moderna konstruktionerna som säkerligen är billigare att bygga dock.

    Det vore kul ifall vi någon gång vänder den här trenden med att allt behöver vara så himla billigt. Vi har ökat produktionen i samhället med typ 200-300% minst de senaste decennierna men trots det verkar det finnas mindre resurser. Är det någon som snor åt sig allting eller?

  7. Ja, funkis! Min top-3 lista på lägenheter jag bott i har alla varit byggda mitten/sent femtiotal. Det är något som kittlar mig med en ”försvenskning” av den bitvis hårda funktionalismen från Europa, att vi till och med gett den ett gulligt namn.

  8. Accomplished_Job_528 on

    Bor i ett och lyhördheten gör att jag nu desperat försöker att inte bo i ett.

  9. Hysterigruppen on

    Jag tycker också att det är en väldigt trevlig arkitekturstil.

    Jag tycker att det känns som att det har blivit populärt att inspireras av de här husen vid nybyggnation de senaste åren, i alla fall när det kommer till färg och fasad. I alla fall i min stad.
    (De lärde sig väl något efter [det här åbäket.](https://imgur.com/a/QLBXVqw) )

    Sen att allt är ”öppen planlösning” där du betalar 10K kallhyra för 35kvm där ytterdörren går rakt in i vardagsrummet, som också är ditt kök, är väl en annan grej.