A referendum on right-hand traffic was held on 16 October 1955. 82.9 percent then voted for continued left-hand traffic.

https://i.redd.it/cjr8yc4r63vd1.jpeg

Posted by saabarthur

8 Comments

  1. DynamitHarry109 on

    Har nån mer tänkt på vilka frågor det blir folkomröstning om och vilka som bara implementeras utan att folket får uttala sig?

    Vänstertrafiken -> Ren vanesak, det finns inga argument att behålla den och staten hade lika gärna kunnat köra över alla å infört högertrafik för samhällets bästa.

    Kärnkraften -> Viktigt med baskraft, å regeringen hade kunnat fortsätta bygga ut existerande kraft, samt underhållit och utvecklat det vi har. I stället så håller man en omröstning kort efter historiens värsta olycka då väldigt många lär vara emot kärnkraft, å man ger inte ens alternativet att behålla den.

    Euron -> Hade den införts för 10-15 år sen hade vi fått dubbelt så mycket i växlingskurs jämfört med idag. Ändå så höll man en omröstning, där svaret på grund av vana blev nej och av nån märklig anledning så lyssnade man faktiskt på folket.

    Jämför de förslagen med Chat Control 2.0, som vi inte får rösta om, alla säger att det är vansinnigt och ändå ser det ut som att politikerna till varje pris försöker få igenom skiten. Man tar sig för pannan.

  2. Det största demokratiska sveket i Sveriges historia? Som jag oavsett ändå är glad för att ändringen gjordes.

  3. Tänk sÃ¥ mycket bättre Storbritannien hade haft det om brittiska politiker hade haft modet att säga “Folket har fel – det blir ingen Brexit”.

  4. Undrar hur debatten hade sett ut på sociala medier om det här hade varit en fråga anno 2024.

  5. AccidentalGirlToy on

    Är det något som jag har lärt mig av EU-anhängarna så är det att 52% är en förkrossande majoritet, att resultat är bindande, och att de gäller för tid och evighet.

    Alltså har vi egentligen vänstertrafik i det här landet.

  6. Politikerna gjorde rätt i att skita i den där folkomröstningen. Synd bara att de inte hade mod att gå med i EMU.