Violent at the Palestine protest in Stockholm – the police pepper spied

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/valdsamt-pa-protest-i-stockholm-polisen-pepparspejade/

Posted by Peter-Pair

12 Comments

  1. >Polisen misstänker våld mot tjänsteman och flera fall av ohörsamhet mot ordningsmakt efter en pro-palestinsk demonstration i Stockholm på måndagen.

    >– Det startade på Sergels torg och de gick sedan nedför Drottninggatan mot slottet, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

    >Demonstrationen, som saknade tillstånd, började vid 18-tiden och ett 100-tal personer deltog, enligt polisen.

    >Bilder i sociala medier visar hur flera personer med skyltar och palestinska flaggor ropar på en grupp poliser som står vid korsningen av Drottninggatan och Jakobsgatan med ryggarna mot regeringskvarteren Rosenbad. När några av demonstranterna gör utfall svarar poliserna med att spruta pepparsprej.

    >– Vi försökte stoppa hur de skulle gå och sedan visade det sig att några tagit sig till Sagerska palatset, säger Mats Eriksson.

    >**Polis fick slag i huvudet**

    >Under demonstrationen som pågick i ungefär tre timmar avvisades flera personer och det skrevs ett tiotal anmälningar om ohörsamhet mot ordningsmakt, vilket betyder att polisens anvisningar inte följs. Åtminstone en kvinna är misstänkt för brottet och har förhörts av polisen.

    >Dessutom är en anmälan om våld mot tjänsteman upprättad efter att en polis fått ett slag i huvudet.

    >– Större delen stod sedan i närheten av Gustav Adolfs torg och på Strömgatan och gick sedan mot Kungsträdgården.

  2. FantasticWhisper on

    Knappast förvånande när mam tänker på hur folket som ingår där resonerar.

    Tycker polisen borde få använda skunkvatten. Blir det tydligare för allmänheten vilka som stödjer detta beteende.

  3. Tricky_Dig4289 on

    man kan ju ana vilka personer som är våldsamma när dom protesterar. Kanske samma som jublade och firade den 7 oktober? Vidrigt folk

  4. Jag undrar hur många av dessa demonstranter som faktiskt tycker såhär med någon sorts rationell idé bakom, och hur många av dem som bara är svagbegåvade/förståndshandikappade. Jag har hört en del intervjuer med dem och ibland är det någon som resonerar. Men oftast är det ju folk som inte har alla hästar hemma.

  5. Tricky_Dig4289 on

    Varför protesterar dom inte most Hamas eller Hezbollah som fortfarande än idag skjuter raketer och förlänger kriget. Om dom verkligen bryr sig om dom civila så är det väl det man borde protestera mot eller har jag fel? Dessutom finns det ingen protest mot UNIFIL heller..

  6. Ok-Landlord-3751 on

    Det är relevant att jämföra demonstrationer för Ukraina och för Gaza. Skillnaden mellan dessa är att Ukrainarörelsen är mer högerlutande och fredlig, medan Palestinarörelsen är vänsterorienterad och våldsam.

    Om jag var palestinsk politiker så hade jag önskat knyta band åt höger istället, inte minst för att slippa bli förknippad med aggressiva demonstranter.